Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mikels pappa: "Kidnapparna sparkade och slog mig våldsamt"

Äntligen fri efter elva dagars fångenskap.
Nu berättar John Obi Mikels pappa om helvetet bland kidnapparna.
- De sparkade och slog mig våldsamt, säger han.

Förra månaden rapporterade välrenommerade ekonomimagasinet Forbes om fotbollsvärldens högst betalda spelare. Med på listan fanns Chelseas John Obi Mikel, vars årslön uppgavs överstiga 30 miljoner svenska kronor.

Bara dagar efter rapporten blev mittfältarens far tillfångatagen i Nigeria. Michael Obi arbetar med lastbilstransporter och överrumplades av en grupp förövare ute på landsbygden.

- De förde mig djupt in i bushen, i ett öde område av Jos. Jag försökte ta mig därifrån men de slog mig våldsamt och sparkade mig med sina stövlar. De var fem stycken och alla bar militäruniformer, säger pappan till nyhetsbyrån AP efter att polisen lyckats frita honom på måndagen.

Vid en improviserad presskonferens i en av Nigerias nordliga provinser visades även de misstänkta gärningsmännen upp, fjättrade till händer och fötter framför en samlad mediekår, skriver AP.

Michael Obi gav ett samlat men plågat intryck vid intervjutillfället, och han sade sig ha blivit chockad när männen förde bort honom den 12 augusti. Allt hände mycket snabbt.

- De släpade in mig i ett militärfordon och körde otroligt fort iväg. Jag visste inte att en bil kunde köra så fort, säger han.

Enligt myndigheterna förvarades Michael Obi i närheten av Kanu, en mindre stad i norra Nigeria. Ingen lösensumma ska ha betalats ut till kidnapparna, men uppgifterna är knapphändiga kring hur polisens fritagning genomfördes. Det är oklart om dådet har någon koppling till hans kände son.

Sent på måndagen kunde Michael Obi kontakta sin familj, däribland John Obi Mikel, och meddela att han mår efter omständigheterna bra.

Chelseastjärnan skickade i sin tur ut ett pressmeddelande där han tackar fansen och klubben för allt stöd han fått under en tung tid. Mikel har fortsatt att spela matcher med Chelsea, trots det inträffade.

Publicerad 2011-08-23 kl 09:37
Annons
Annons
Annons