POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Miljardären tar över Fulham

Foto: Scanpix

Shahid Khan tar av allt döma över Fulham.

Fulham blir den sjätte klubben i Premier League med amerikanska ägare – Ikväll presenterades Shahid Khan som klubbens nye högste höns.

- Fulham är den perfekta klubben vid perfekt tillfälle för mig, säger han till klubbens hemsida.

Det har ryktats några dagar men nu är det alltså klart att Shahid Khan blir mannen som tar över Londonklubben Fulham efter Mohamed Al Fayed. Fulham har bekräftat nyheten, att Khan numer äger 100 procent av klubben, på sin hemsida.

Enligt uppgifter ska förre ägaren och tillika Harrods-ägaren, Mohammed Al Fayed, nått en överenskommelse med Khan om en försäljning av klubben för mellan 150-200 miljoner pund.

- Fulham är den perfekta klubben vid perfekt tillfälle för mig. Jag vill vara tydlig med att jag inte ser mig själv så mycket som ägare till Fulham utan en väktare för klubben och dess fans. Min prioritet är att se till att klubben får en framtid som nuvarande fans och kommande generationer kan vara stolta över.

Fayed köpte klubben för 6,25 miljoner pund för 16 år sedan, när klubben huserade i andradivisionen och laget avancerade snabbt till Premier League och har sedan dess lyckats hålla sig kvar.

- Fulham kommer att vara i väldigt goda händer med Shahid, säger han till klubbens hemsida.

Den nye ägaren då? Shahid Khan beräknas vara god för 1,7 miljarder pund och tros därmed vara dubbelt så rik som Al Fayed. Han återfinns på plats 491 på Forbes lista över världens rikaste personer. Khan lämnade Pakistan som 16-åring för att studera i USA till ingenjör och började sedan arbeta 1970 på Flex-N-Gate - ett företag som han idag äger och som har mer än 16000 anställda.

Shahid Khan äger sedan tidigare den amerikanska fotbollsklubben Jacksonville Jaguars.

I Premier League är det i dagsläget fem lag som alla ha amerikanska ägare; Manchester United, Liverpool, Arsenal, Aston villa och Sunderland.

Shahid Khan presenteras för media under morgondagen.

Publicerad 2013-07-12 kl 22:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå