Mirakelvändning av Tottenham i osannolikt derby

De var utskrattade och hånade. Men i en osannolik match, som bland annat innehöll tre mål på fyra minuter, lyckades Tottenham mirakulöst kvittera ett tvåmålsunderläge i slutminuterna.

Efter 13 minuter gav David Bentley Tottenham ledningen mot Arsenal.

Arsenal pressade Tottenham hårt efter ledningsmålet och det gav utdelning tio minuter före halvtid. Silvestre nådde högst på en hörna och nickade in kvitteringen.

Och precis i början av andra var det gamnacke på Tottenham igen. Då hade nämligen Gallas nickat in tvåan och vänt matchen till Arsenals fördel.

Och sedan följde en bisarr målkavalkad.

3-1 Adebayor
3-2 Darren Bent (som knappt hunnit in på plan innan han fick fira sitt mål)
4-2 Robin Van Persie

Målen kom mellan den 64-68 minuten. Men målfesten var inte över. I den 89 minuten smällde Jermaine Jenas in reduceringen. Och på övertid skedde det som fick hela Emirates att kollektivt kippa efter andan. Luka Modric sköt ett jätteskott utifrån som tog klockrent i stolpen. På returen höll sig Aaron Lennon framme och rakade in den osannolika kvitteringen.

En minut senare ljöd signalen och ett vilt firande utbröt bland Tottenham-spelarna.

Publicerad 2008-10-29 kl 23:03