Missräkning för Liverpool i premiären - efter dubbla mål från Mitrovic

Liverpool fick endast en poäng i premiären borta mot Fulham.
Aleksandar Mitrovic visade att han visst kan göra mål i Premier League och satte dit Fulhams båda fullträffar.

Darwin Nunez och Aleksandar Mitrovic.

Liverpool fick nöja sig med en poäng i premiären borta mot Fulham. Aleksandar Mitrovic slog till med två mål för nykomlingen Fulham.

När startelvorna släpptes stod det klart att Liverpools miljard-förvärv Darwin Nunez började på bänken precis som han gjorde i Community Shield-matchen mot Manchester City. Istället startade Roberto Firmino längst fram.

I Fulham startade bland annat nyförvärven Joao Palhinha och Andreas Pereira tillsammans med nyckelspelaren Aleksandar Mitrovic.

Matchinledningen var jämn. Liverpools första framstöt slutade med att bollen låg i mål men Andy Robertson hade varit i en tydlig offside-position sekvensen innan Diaz hittade det bortre krysset.

Fulham skapade en hel del halvchanser i inledningen av matchen. Bland annat Joao Palhinha fick ett bra skottläge som kunde styras bort till en hörna. På den efterföljande hörnan fick Van Dijk undan bollen efter en skarv på första stolpen som hade kunnat bli farlig.

Ledningsmålet skulle komma från hemmalaget efter halvtimmens spel när Alexsandar Mitrovic dök upp på den bortre stolpen och nickade in 1-0.

Försvarsspelet från Trent Alexander Arnold kritiserades efter målet i engelsk media. Ben Grounds på Sky Sports skriver: "Mitrovic vill ha det här. Han äter Alexander-Arnold, som hamnar i reklamskyltarna. Kan han göra mål i Premier League? Ja det kan han."

Ian Doyle på Liverpool Echo är allt annat än nöjd med Liverpools insats efter 45 spelade minuter: "Liverpool har vatit hemska såhär långt. Katastrofalt mål att släppa in".

Fem minuter in i den andra halvleken agerade Klopp genom att göra ett dubbelbyte. Harvey Eliott och Darwin Nunez in och Roberto Firmino samt Thiago som klev av med en misstänkt skada.

Gästernas kvittering dröjde till den 64 minuten när Darwin Nunez öppnade målkontot efter pass av Mohamed Salah, anfallaren klackade in bollen på den första stolpen.

Sam Dean på Daily Telegraph hyllade Nunez efter målet och skriver på Twitter: "Den här Darwin Nunez ser ut som ett riktigt rovdjur. Kraften utan boll, aggressionen i löpningen, och energin.

Men Fulham skulle ta tillbaka ledningen när Alexsandar Mitrovic revs ner i straffområdet av Virgil van Dijk och Fulham fixade straff. Mitrovic tog hand om straffen själv och såg till att hemmalaget återtog ledningen.

Liverpool skulle dock än en gång ta sig tillbaka målmässigt i matchen. Med tio minuter kvar att spela öppnade förra säsongens skyttekung sitt målkonto för den här säsongen, Mohamed Salah stötte in kvitteringen efter att Nunez dämpat ner bollen i offensivt straffområde.

Närmast ett segermål kom gästande Liverpool när Jordan Henderson träffade ribban i den 94 minuten med ett skott från distans. Men något vinnande lag blev det inte på Craven Cottage utan matchen slutade 2-2.

Förre Liverpool-spelaren, Peter Crouch var efter matchen missnöjd med det han fick se från Liverpool. I BT Sport sa han: "Liverpool var platta. Det var inte det Liverpool som vi har blivit vana att se, som har varit ostoppbara. Men vi måste ge det till Fulham och det arbete som Marco Silva har lagt ner".

Mitrovic hyllas av Tim Ream som efter matchen talade till BT Sport: "Det ger en stor boost av självförtroende. Mitrovic är ett djur och så länge han gör mål är vi bra."

Fulham: Rodak - Tete, Adarabioyo, Ream, Robinson - Palhinha, Reed - De Cordova-Reid, Pereira, Kebano - Mitrovic.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Firmino, Diaz.