Mittback frälste West Brom mot City - kryss på Ethiad Stadium

Manchester City tappade poäng hemma mot 19:e placerade West Brom under tisdagen.
West Brom-backen Semi Ajayis mål fastställde resultatet 1-1 precis innan halvtid.
- Vi måste vinna dessa matcher, säger City-tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

Manchester City gick starkt och hade inför kvällens match mot West Brom sex raka tävlingsmatcher utan ett insläppt mål.

Med 30 minuter på matchklockan tog man dessutom ledningen. Raheem Sterling hann precis upp en djupledsboll innan West Broms kortlinje. Det följde han sedan upp med att slå en passning in mot straffpunkten, där Ilkay Gündogan dök upp och tryckte in 1-0 till hemmalaget.

Några minuter innan halvtid skulle den dock spricka, Citys sex matchers långa nolla. Efter en misslyckad rensning på en West Brom-frispark plockade den 27-årige mittbacken Semi Ajayi upp bollen vid Citys straffområdeslinjen. Ajayi vände sedan upp och avlossade ett avslut, som genom styrning på City-försvarare, letade sig in till 1-1 bakom Ederson i City-målet.

Den andra halvleken bestod mer eller mindre av en enda City-forcering för att få in ett segermål. Kevin de Bruyne var nära två gånger om, men City kunde inte få in bollen bakom Sam Johnstone i West Brom-målet.

Matchen slutade 1-1 och City har nu bara två segrar på sina fem senaste matcher. Man placerar sig på sjätteplats i tabellen, två poäng bakom Chelsea på femteplats. För West Brom, å andra sidan, var poängen livsviktig i bottenstriden. Man är nu bara två poäng ifrån säker mark, trots att man ligger näst sist i tabellen.

- Vi måste vinna dessa matcher, säger City-tränaren Pep Guardiola enligt BBC och fortsätter:

- Vi skapade inte mycket i den första halvleken då de försvarade med många. I den andra halvleken gjorde vi all förutom att göra mål. Vi skapade tillräckligt för att vinna den här matchen. 26 skott tror jag - man måste bara få in bollen och det har vi svårigheter med just nu. Vi måste vara optimistiska.

Manchester City: Ederson - Cancelo, Dias, Aké, Mendy - Rodrí, Gundogan - Foden, de Bruyne, Sterling - Jesus

West Bromwich: Johnstone - Furlong, Ajayi, O`Shea, Gibbs - Livermore - Diangana, Gallagher - Sawyers, Phillips - Ahearne-Grant