Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND
46v

Mkhitaryan skadefri - men inte redo enligt Mourinho

Foto: Scanpix

Henrikh Mkhitaryan är skadefri men behöver tid att anpassa sig till den engelska fotbollskulturen. Det säger Manchester Uniteds tränare José Mourinho.
- Vissa spelare anpassar sig lättare till intensiteten, medan andra behöver mer tid, säger han.

Henkrikh Mkhitaryan blev en av Manchester Uniteds stora värvningar i somras. Armeniern lämnade Dortmund för runt 290 miljoner kronor och förväntades ha en betydande roll i José Mourinhos lag.

Men succén har än så länge uteblivit. Endast fyra matcher har det blivit för 27-åringen som dessutom åkte på en lårskada för någon månad sedan.

Nu ska spelaren vara helt skadefri men enligt Mourinho finns det andra aspekter som hindrar Mkhitaryan från att ta en plats i laget:

- Mkhitaryan är inte skadad, han tränar med laget till hundra procent. Vissa spelare anpassar sig lättare till intensiteten medan andra behöver mer tid för att förstå konkurrensen och hitta nivån på spelet utan boll, säger tränaren och tillägger:

- Mkhi behöver tid för att utvecklas till den toppspelare han kan bli.

Mourinho tar några exempel från sina tidigare uppdrag.

- Jag gillar inte att prata om andra spelare från andra klubbar men när till exempel Willian anlände till Chelsea hade han problem, det blev en process, säger tränaren.

- När (Angel) Di Maria kom till Madrid från Portugal blev han tvungen att anpassa sitt spel till en ny verklighet men det gjorde han till slut.

Manchester United möter Burnley kl 16.00 under lördagen.

Publicerad 2016-10-29 kl 09:21
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER