Mount gav Chelsea seger - Liverpool tappar mark till CL-platserna

Mason Mount sänkte Liverpool i stormötet.
Därmed lyfte Chelsea till fjärde plats i Premier League.
- Det var en massiv seger, säger Mount till Sky Sports.

Liverpool tog under torsdagen emot Chelsea i Premier League. Liverpool vann senast mot Sheffield United i ligan, men hade dessförinnan fyra raka förluster i ligaspelet. Chelsea kom i sin tur till matchen med två raka ligamatcher utan seger, men såg först ut att få en bra start på kvällens stormatch på Anfield.

I mitten av första halvlek mötte Timo Werner en långboll och satte sedan bollen i mål, men i slutändan blev dock målet bortdömt för offside. Till slut fick dock Chelsea fira. Strax före halvtid satte Mason Mount bollen i mål, med ett välplacerat avslut, till bortaledning i paus.

- Det var en massiv seger. Alla matcher är viktiga nu och vi behöver ta så många trepoängare som möjligt. Vi har kvalitet för att göra det, så vi kommer bara fortsätta, säger Mount till Sky Sports.

- Jag försöker alltid att göra mitt bästa oavsett om jag startar eller hoppar in. Jag tycker även att vi fungerar väldigt bra ihop. Jag är självklart glad över att ha fått göra mål, men jag vill göra fler mål.

Chelsea höll sedan undan i andra halvan av matchen och vann med 1-0. London-laget är nu på fjärde plats i ligan med fyra poäng ner till Liverpool på sjunde plats i Premier League.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Thiago, Jones - Salah, Firmino, Mané

ChelseaMendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - James, Jorginho, Kanté, Chilwell - Mount, Ziyech - Werner