POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Mourinho - numer "The Calm One": "Jag har mognat"

Foto: Bildbyrån

Han har bötfällts och varit avstängd vid flera tillfällen den här säsongen.
Men nu menar José Mourinho att han har mognat.
- Jag är mer fridfull. En seger representerar inte längre månen, en förlust är inte längre helvetet, säger portugisen till France Football.

José Mourinho är känd för att ha ett hett temperament. Den här säsongen har portugisen bötfällts vid flera tillfällen och även stängts av. Men i en lång intervju med France Football menar Mourinho att han har förändrats. Tidningen har rubriken "Jag har blivit "The Calm One"" - en anspelning på smeknamnet "The Special One" som han hade i Chelsea.

- Jag har mognat, jag är mer fridfull. En seger representerar inte längre månen, en förlust är inte längre helvetet, säger United-tränaren till France Football.

Han går vidare till Manchester Uniteds trupp, och fortsätter puffandet på fredspipan.

- Första prioritet är att etablera relationer byggda på fred och kärlek i gruppen, för att skapa stabilitet. Manchester United har inte längre superpersonligheter som Giggs, Scholes och Roy Keane. Där finns Rooney och Carrick, som är de sista ansiktena från den generationen, och en ny grupp spelare som behöver anpassa sig. Det var därför som det var viktigt för mig att skaffa Zlatan. I det här laget har han - utan att vara engelsman, utan att kunna klubbens kultur - både personligheten och profilen att vara mer än bara en enkel spelare    

José Mourinho hyllar också jämnheten i Premier League, och han gör det på bekostnad av Bundesliga.

- I England är klubbarna så ekonomiskt starka att marknaden är öppen för alla. Ta exempelvis Bayern i Tyskland. Vet du när de börjar vinna titeln varje år? När de sommaren innan värvar den bästa spelaren från Dortmund! Götze, sen Lewandowski året efter, sen Hummels förra året. Jag anlände till en klubb som har en stor och ärofylld historia, men inte längre kan hävda sig på samma sätt. Ingen klubb i England, vare sig det är Manchester United, Liverpool, Manchester City, kan längre dominera oavbrutet. Makten har delats, säger Mourinho.

Publicerad 2017-03-20 kl 21:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå