POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER

Mourinho ångrar behandlingen av Schweinsteiger: "Känner mig ledsen över det"

Foto: Bildbyrån

Bastian Schweinsteiger var helt utfryst under flera månader efter att José Mourinho tagit över Manchester United. Nu berättar managern att han ångrar sättet han behandlade tysken på.
- Jag känner mig ledsen över den första perioden med honom, säger Mourinho enligt Uniteds hemsida.

Bastian Schweinsteiger har lämnat Manchester United och kommer nu att representera Chicago Fire i MLS. Tysken sattes i frysboxen under stora delar av höstsäsongen efter att José Mourinho tagit över laget. Inte nog med att Schweinsteiger var utanför truppen - mittfältaren fick inte ens träna med A-laget under en period. Nu berättar Mourinho att han ångrar sättet han behandlade tysken på.

- Bastian är i den kategorin av spelare där jag är ledsen för något jag gjorde mot honom. Jag vill inte prata om honom som spelare. Jag vill inte prataom jag skulle köpt honom eller inte köpt honom. Jag vill prata om honom som professionell. Jag vill prata om honom som en människa och det var det sista jag sa till honom innan han lämnade; 'jag var inte rättvis mot dig innan, jag måste vara rättvis mot dig nu'. Så när han frågade mig om att låta honom lämna så var jag tvungen att säga 'ja, du kan lämna'. För jag gjorde det en gång, jag kan inte göra det två gånger, jag känner mig ledsen över den första perioden med honom. Han vet det, säger Mourinho enligt Uniteds hemsida.

- Jag är glad att han vet för att jag sa det till honom och jag kommer att sakna en bra kille, professionell och med bra inflytande på träning. Väldigt bra inflytande. Så jag kunde inte stoppa honom från att gå, även fast vi innan slutet på säsongen har många matcher och förmodligen skulle behöva honom några matcher eller under några perioder. Jag var tvungen att låta honom gå och nu öppet önskar vi honom och hans fru ett väldigt lyckligt liv i Chicago.

Schweinsteiger gjorde comeback i United med ett inhopp i november. Totalt blev det ytterligare två inhopp under Mourinho, samt en start i FA-cupen mot Wigan - då tysken även målade.

När Schweinsteiger nu har lämnat för Chicago förklarar José Mourinho hur han tänkte kring petningen av den rutinerade mittfältaren.

- Vi hade en enorm trupp i början. Men efter att jag känner honom som ett proffs och som en person, sättet han uppförde sig på och sättet han respekterade mina beslut som manager. Ja, jag ångrar mig och det är inget problem för mig att erkänna det för han vet om det för jag berättade det för honom, säger Mourinho.

Publicerad 2017-03-31 kl 19:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå