Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
27v

Mourinho döms till fängelse - men går fri

Foto: Bildbyrån.

José Mourinho döms, enligt Mundo Deportivo, till fängelse för skattebrott. 
Trots det får han gå fri - men med ett bötesbelopp på åtta miljoner kronor. 

Manchester Uniteds portugisiske tränare José Mourinho blev i fjol misstänkt för skattebrott, då han ska ha undanhållit 32 miljoner kronor, som baserars på bildrättigheter, från den spanska staten under hans tid som tränare i Real Madrid i La Liga.  Tränaren var i november kallad till domstolen, men förklarade sig då vara oskyldig till brottet. 

- Jag lämnade Spanien 2013 med övertygelsen om att min skattesituation var helt laglig, säger han, enligt spanska AS då. 

- Två år senare fick jag berättat för mig att man påbörjat en utredning och att jag var tvungen att betala ett visst belopp för att justera min situation. Jag ifrågasatte inte det, jag överklagade inte det, jag betalade och undertecknade ett avtal med staten. Allting var uppklarat. Det är därför jag bara var här i fem minuter för att säga samma sak jag säger till er, fortsatte tränaren. 

Enligt spanska tidningen Mundo Deportivo ses dock inte Mourinho som oskyldig, då han nu döms till tolv månaders fängelse. Mourinho kommer trots det att gå fri, då han har godkänt att betala tillbaka åtta miljoner kronor, vilket innebär att han slipper fängelsestraff. 

Mourinho leder härnäst United i söndagens match mot West Ham på London Stadium. 

Publicerad 2018-05-09 kl 12:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons