Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourinho: "Fabregas älskar Chelsea"

Foto: Scanpix

José Mourinho och Cesc Fabregas, som omfamnas av sina lagkamrater.

Chelsea mot Arsenal.

Då handlar allt om Cesc Fabregas.

– Han älskar redan Chelsea, säger José Mourinho enligt The Guardian.

Han blev vuxen i klubben, spenderade åtta år i den och fick bära kaptensbindeln. Cesc Fabregas är intensivt ihopkopplad med Arsenal som flaggbäraren för den generation spelare som Arsène Wenger kultiverade under andra halvan av 2000-talet.

I morgon ställs han mot Wenger och Arsenal - i Chelseas tröja. Ett hett ämne i England, där det mesta kretsar kring den spanske passningskungen. José Mourinho menar att hans lojalitet är tydlig, även om han accepterar Fabregas förflutna.

– Han älskar redan Chelsea. Han är så lycklig: sättet han spelar på, hans plats i gänget och hur han bor i den här lilla blå byn. Det är som att han har varit här en lång tid redan. Om du frågar honom om han ångrar flytten, är jag säker på att han skulle säga nej. Han är Chelsea, säger portugisen enligt The Guardian och fortsätter:

– Det handlar inte om att "ersätta" Arsenal i sitt hjärta. Han kommer aldrig tappa den respekt och koppling han har till en klubb där han anlände som en yngling och lämnade som en toppspelare. Jag hade inte varit nöjd om han kom hit och sa "jag bryr mig inte om Arsenal, mitt liv i Arsenal är över, jag glömmer allt, nu är det bara Chelsea som gäller". Den inställningen gillar jag inte.

Mourinho konstaterar vidare att det var den perfekta värvningen för klubben och avslöjar att han tror att affären var klar redan innan sommaren.

– Han kunde ha gått var som helst efter Barcelona. Personligen tror att affären var klar för länge sedan, tidigt 2014.

Publicerad 2014-10-04 kl 10:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons