Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourinho gräver ned stridsyxan: "Wenger är en fin kille"

Foto: Scanpix

En gång i tiden var de bittra fiender.

Nu begraver José Mourinho stridsyxan.

- Arsene Wenger är min vän, säger han.

När portugisen först flyttade till England utnämnde han sig själv till "the special one" och utkämpade ett ständigt pågående flerfrontskrig med tirader och verbala angrepp mot flera av sina kollegor inom tränaryrket. En av dem han alltid tycktes bråka med var Arsene Wenger i Arsenal, och vi minns ju särskilt Mourinhos syrliga påpekanden av hur lång tid som förflutit sedan Londonrivalen senast vann en stor titel.

Men den som tror att osämjan ska blossa upp till följd av Mourinhos återkomst i Chelsea får nog tänka om. Inför ligastarten snarare hyllar än sågar han Wenger.

- Han är en bra kille. Jag har haft möjlighet att bemöta honom på ett trevligare sätt sedan jag lämnade England, bland annat i samband med stora msäterskap som EM och VM. Jag har stor respekt för honom och tänker alltid visa det, säger Mourinho till Goal.com.

Samtidigt tycker han inte att duons tidigare fejder gick överstyr.

- Inom fotbollen kan sådana saker hända. Ibland kan man säga saker som för en utomstående framstår som olämpliga eller över gränsen, men i slutändan har jag och Wenger alltid haft respekt för varandra. Jag tror att han känner likadant för mig.

- Han har varit i Arsenal i 17 år och det beundrar jag. Arsene måste lära mig hur man bär sig åt - för jag vill vara i Chelsea i 17 år.

Publicerad 2013-07-28 kl 12:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons