Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourinho i domstol två dagar innan stormötet

Foto: TT.

José Mourinho misstänks ha undanhållit 32 miljoner från den spanska staten.
På fredagen var han kallad till domstolen.
- Jag lämnade Spanien 2013 med övertygelsen om att min skattesituation var helt laglig, säger han enligt spanska AS.

På söndagen ställs Manchester United mot Chelsea i ett glödhett möte i Premier League. Men bara två dagar innan drabbningen var Uniteds tränare José Mourinho tvungen att resa till Madrid. Under fredagen förhördes han nämligen av domstol på grund av de runt 32 miljoner kronorna han misstänks för att han undanhållit den spanska staten.

TT skriver att Mourinho misstänks för att under 2011-2012, då han var bosatt i Madrid, undvikit att deklarera mångmiljonbeloppet, som ska baseras på bildrättigheter.

Innan Mourinho under fredagen klev in i rättssalen gav han ett kort uttalande till medier på plats – och han bedyrade då sin oskuld.

- Jag lämnade Spanien 2013 med övertygelsen om att min skattesituation var helt laglig, säger han, enligt spanska AS.

- Två år senare fick jag berättat för mig att man påbörjat en utredning och att jag var tvungen att betala ett visst belopp för att justera min situation. Jag ifrågasatte inte det, jag överklagade inte det, jag betalade och undertecknade ett avtal med staten. Allting var uppklarat. Det är därför jag bara var här i fem minuter för att säga samma sak jag säger till er.

José Mourinho är bara en i raden av agenten Jorge Mendes klienter som utreds för liknande brott. Även Cristiano Ronaldo och Radamel Falcao utreds för skattebrott. Dessutom dömdes Leo Messi i maj i år skyldig till tre olika skattebrott och han fick då ett villkorligt fängelsestraff på 21 månader, ett straff som sedan omvandlades till böter på cirka 2,5 miljoner kronor (utöver de runt 20 miljoner kronorna han fick tillsammans med fängelsestraffet).

Publicerad 2017-11-03 kl 16:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons