Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourinho om Lindelöf: "Jag vet spelarnas kvaliteter"

Foto: Bildbyrån.

Romelu Lukaku och Nemanja Matic kände han sedan tidigare.
Annat var det med Victor Nilsson Lindelöf, för José Mourinhos del.
- Han var den ende jag inte jobbat med tidigare, säger portugisen till The Times.

Bortsett från lördagens bakslag borta mot Stoke har Manchester United rivstartat årets Premier League-säsong. Romelu Lukaku och Nemanja Matic har båda tagit en plats i elvan – och dessutom kommer Zlatan Ibrahimovic att addera ytterligare ett anfallsvapen då han rehabiliterat sig från sin knäskada.

Victor Nilsson Lindelöf dock, portugisens fjärde nyförvärv, har ännu inte fått göra debut i Premier League och mot Stoke fick han åter ta plats på läktaren.

I en intervju med The Times berättar Mourinho hur han resonerat kring sina olika värvningar och att han hade bra koll på både Lukaku och Matic sedan jobbet i Chelsea. Nilsson Lindelöf däremot, var en helt ny bekantskap.

- Lindelöf var den ende jag inte jobbat med. Men i Portugal kontrollerar jag information. Jag vet spelarnas kvaliteter. Jag vet mycket om det sociala livet, om privatlivet. Utan att jag jobbar för att få fram det kommer informationen, säger han till tidningen.

I intervjun berättar han också varför Zlatan Ibrahimovic erbjöds ett nytt ettårskontrakt.

- Vi satsade på Zlatan med vetskapen om att han inte är en spelare för de kommande fem eller sex åren, men vi kände att vi behövde få in en spelare som utstrålar att ”klubben är stor, men jag är också stor”. En spelare som inte behöver någon tid för att anpassa sig till klubbens dimension och pressen som finns här.

Sedan tidigare har José Mourinho bekräftat att Victor Nilsson Lindelöf kommer att spela från start i Champions League-mötet med Basel.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-10 kl 09:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons