Mourinho stormade ut i ilska: "Jag ger hellre mina pengar till välgörenhet"

Tottenham såg ut att gå mot en seger mot Newcastle under söndagen, men efter en sen VAR-straff kvitterade Newcastle till 1-1 genom Callum Wilson.
Något som fick José Mourinho att storma ut i ren ilska.
- Jag ger hellre mina pengar till välgörenhet, än till fotbollsförbundet för att jag får böter, säger tränaren i Viaplays sändning efter matchen.

Tottenham tog ledningen tidigt i matchen mot Newcastle under söndagen.

Harry Kane kom runt på vänsterkanten och spelade bollen in i mitten. Flera spelare från båda lagen försökte nå bollen, men Lucas Moura var den som fick en fot på bollen och kunde stöta in 1-0.

Heung-Min Son var nära att utöka ledningen två gånger om i den första halvleken, men både stolpen och ribban stoppade yttern från att fortsätta sin fina form.

Matchens första halvlek slutade där med 1-0. I den andra halvleken fick Tottenham klara sig utan Son, som byttes ut till förmån för Steven Bergwijn.

Tottenham såg ut att gå mot en stabil 1-0-seger, men i slutet skulle Newcastle få en straff. En frispark slogs in i straffområdet, och Andry Carroll gick upp i nickduell med Eric Dier.

Carrolls nick träffade Diers arm, men domaren agerade inte. Spurs kontrade, men när bollen gick ut från spel så klev VAR in. Både en offside- och en handssituation granskades, men det blev straff.

Callum Wilson satt straffen och matchen slutade 1-1.

José Mourinho stormade ut i ilska.

Jag ger hellre mina pengar till välgörenhet, än till fotbollsförbundet för att jag får böter, så jag har ingen kommentar, säger tränaren i Viaplays sändning efter matchen.

Till BBC säger han:

- Jag tycker att Darlow (Newcastles målvakt) var matchens lirare, om du inte vill ge det till någon som inte är en spelare.

Även Liverpool-legenden och experten Jamie Carragher reagerade på domslutet:

- Lös det här, FIFA, UEFA, och Premier League. De här straffarna förstör spelet, skriver han på Twitter.

Newcastles tränare Steve Bruce om matchen:

- Jag kan förstå varför Spurs kommer gå besärk, och Roy Hodgson reagerade som han gjorde. Det är totalt trams, säger han till Sky Sports efter matchen.