Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Muamba slutar med fotbollen: "Tackar gud att jag lever"

Hans hjärta stod stilla i 78 minuter, men Fabrice Muamba lurade döden som genom ett mirakel. Fem månader senare meddelar fotbollsspelaren att karriären är över.

Hela England, ja, idrottsvärlden i stort, chockades och bedrövades av scenerna på White Hart Lane tidigare i våras. Mitt under matchen mot Tottenham segnade den 23-årige Boltonmittfältaren livlös ned till marken. Han hade drabbats av hjärtstillestånd, men tack vare den snabba läkarhjälpen vid arenan överlevde han resan till London Chest Hospital där han lades in på intensiven.

Fabrice Muamba hamnade i koma och det var länge ovisst huruvida han någonsin skulle kunna återgå till ett normalt liv. Många befarade att händelsen orsakat syrebrist i hjärnan, vilket kunde ha medfört livslånga men för kongolesen. Men lyckligtvis repade han sig och kunde sedermera skrivas ut från sjukhuset.

Nu står det dock klart att det inte blir någon comeback på fotbollsplanen.

- Som del i min rehabilitering reste jag till Belgien förra veckan för att få medicinska råd av en hjärtspecialist. Nyheterna jag fick var helt uppenbart inte vad jag hade hoppats att de skulle vara, och det betyder att jag nu drar mig tillbaka från fotbollen", säger Muamba i ett pressmeddelande.

Samtidigt som besked känns tråkigt konstaterar han att tillvaron kunde varit betydligt värre.

- Jag tackar gud för att jag lever och vill hylla det medicinska teamet som aldrig gav upp arbetet med mig", säger Muamba.

Publicerad 2012-08-15 kl 16:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons