Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mutu: Jag vill betala till välgörenhet

Adrian Mutu har dömts att betala Chelsea 180 miljoner kronor, men nu föreslår han istället en betalning till välgörenhet.
- Jag kan inte betala en sådan summa. Det är inte en fråga om vilja men snarare att inte kunna, säger Mutu enligt ANSA.

Rumänen skickade sitt förslag, att betala till olika välgörenhetsorganisationer, till Chelsea, Fifas disciplinära kommitté och till presidenten Sepp Blatter.

- Jag föreslår, i den här konfliktens ärende, att jag gör en ordentligt donation som i Florens till unga människor med missbruksproblem, och gör en lika stor donation vald av Chelsea i London eller England och samma sak i Rumänien, säger Mutu.

Mutu beordrades att betala 180 miljoner kronor till Chelsea i juli för sitt kokainmissbruk under sin tid i klubben. Bötesbeloppet skulle göra Mutu bankrutt men han stängs av om han inte betalar.

Han fick sparken i Chelsea i oktober 2004 efter att ha testat positivt för kokain och stängdes av från fotbollen i sju månader.

Chelsea betalade 185 miljoner till Parma när man värvade Mutu 2003 men fick ingenting när han senare gick till Juventus gratis efter att ha avtjänat sitt straff.

Nu har rumänen en vecka till på sig att överklaga CAS (idrottens skiljedomstol) beslut till en schweizisk federal domstol.

Publicerad 2009-09-08 kl 15:45
Annons
Annons
Annons