Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Nasri: "Jag har inte dödat barn"

Igår Ligacupvinnare, idag kontroversskapare efter några uppseendeväckande citat. Samir Nasri har haft ett händelserikt dygn.

Nasri är en av Frankrikes mest impopulära fotbollsspelare, framför allt med tanke på hans angrepp på en journalist under EM 2012. Under VM-kvalet togs Nasri sakta tillbaka till landslaget av förbundskaptenen Didier Deschamps, som ville ta det lugnt med Nasri för att vara säker på att han hade mognat.

Trots detta saknades Nasri i träningslandskampstruppen som ska möta Holland nu i veckan, något som dock inte oroar Nasri, som igår vann Ligacupen med Manchester City. Detta säger han i en intervju med Sport.

- Jag respekterar tränarens val. Mitt bästa svar ger jag på fotbollsplanen.

Trots att Frankrike behöver fler etablerade offensiva stjärnor så är inga starka reaktioner i Frankrike på att Nasri saknas i landslagstruppen, utan det är istället Abidals frånvaro som har fått mest fokus. Nasri har fått betala ett hårt pris för sina incidenter vid sidan av planen.

- Jag är mer uppskattad i Manchester City än vad jag är i Frankrike, efter problemen vid EM 2012. Jag hade en dålig reaktion, men det var inte som att jag dödade barn. Jag förolämpade en journalist. Människor vet inte mer än det. De läser tidningarna, tittar på TV och hör "han är är en idiot". Självklart leder det till en negativ relation med folket. Det stör mig att inte vara älskad i mitt eget land.

Han vill ändå inte lägga för stor skuld på sig själv, utan menar att det enda han kan göra är att blicka framåt och hoppas på att folk glömmer bort det som har hänt.

- Jag kanske låter arrogant, för jag vill vara säker på mig själv. Om du inte tror på dig själv så kommer ingen att göra det åt dig. Men om det enda du här är kritiska röster, då är det självklart att det sätter sig i huvudet, speciellt efter allt som har hänt. Förra året var allt vänt upp och ned. Det var en nedåtgående spiral.

Nasri är tillbaka efter en skada, men han känner sig i sitt livs bästa form. Han anser att allting handlar om Manchester Citys tränarbyte i somras, och fortsätter att vara kritisk till den förre tränaren Roberto Mancini.

- Den här säsongen har jag en fantastisk tränare (Manuel Pellegrini). Han påminner mycket om Arsène Wenger. Man kan lita på honom. Jag har nu en tränare som säger åt mig att jag är viktig.

- Förtroende är 90% för en fotbollsspelare. När du tvivlar på att du inte känner människorna som står bakom dig och tvingas ha ryggen mot väggen, då blir det knepigt.

Publicerad 2014-03-03 kl 20:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons