Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Newcastle jagar svensk 14-åring: "Viktigt att gå klart skolan först"

Newcastle jagar en svensk 14-åring – men hans nuvarande klubb manar till lugn och ro.
- Det är viktigt att gå klart grundskolan först, säger tränaren Goran Vukojevic.

Lilla Jönköpingslaget Råslätts unge målvakt Sulejmen ”Suljo” Saraljic utmärker sig på det sättet att han trots sin ålder redan mäter över 190 centimeter och enligt ledare runtomkring sig visar en mycket professionell inställning.

- Han har alla förutsättningar att bli riktigt bra. Längd, spelförståelse och framförallt – en härlig attityd. ”Suljo” vill verkligen lyckas och så småningom bli proffs, säger Goran Vukojevic till fotbollskanalen.se.

Tillsammans med Sulejmen Saraljic har han varit på två besök i England den senaste tiden. Först Aston Villa, och nu i helgen Newcastle.

- Newcastle var bäst, de tog emot oss på ett perfekt sätt, säger "Suljo" Saraljic själv till fotbollskanalen.

Efter den veckolånga visiten enades parterna om att ligga lågt ett tag. ”Suljo” går än så länge bara i åttonde klass och hans föräldrar och förening hemma i Sverige är måna om att inte låta honom stressa iväg.

- Vi sade att vi skulle följa upp i höst. Signalerna Newcastle skickar är att de vill ha tillbaka ”Suljo” i oktober. Men det viktiga med allt det här är att tänka på vad som är bäst för honom själv. Att alla kör med öppna kort och tar det lugnt, säger tränaren Goran Vukojevic.

Enligt honom är tanken att ”Suljo” Saraljic så småningom ska ta plats i Newcastles U17- eller U18-lag, och i så fall jobba sig vidare därifrån.

- Men det ligger som sagt en bit framåt i tiden. Många unga spelare kanske inte tänker på hur tuff proffstillvaron kan vara när man är 14, 15. Det är inte världens enklaste sak att flytta ifrån vänner och familj till ett annat land, säger Goran Vukojevic.
- Samtidigt hoppas vi förstås att det blir en ny till resa till Newcastle. De gav ett väldigt gott intryck när vi var där.

Publicerad 2010-05-12 kl 16:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons