Newcastle klart för cupfinal - Isak utbytt efter smäll mot huvudet

Ligacupen

Newcastle United är klart för cupfinal på Wembley Stadium.
Efter 2-1 hemma på St James´ Park har "The Magpies" bokat sin resa ner till London.
Samtidigt höjs ett orons finger för Alexander Isak - som tvingades utgå.
- En möjlig hjärnskakning, säger tränaren Eddie Howe.

Newcastle ställde återigen upp med ett oförändrat lag vilket innebar att Alexander Isak fick inleda på bänken.

Newcastle inledde i ett rasande tempo hemma på St. James Park. Sean Longstaff blev tvåmålsskytt innan halvtimmen var spelad och hemmalaget seglade upp i en 2-0-ledning, totalt 3-0.

Rangers-profilen Ally McCoist njöt av fotbollen som Newcastle bjöd på:

- Det här är fantastisk fotboll. Det är det verkligen, kommenterade han i Sky Sports.

Che Adams sköt Southampton tillbaka in i matchen med ett 2-1-mål, men närmare än så skulle aldrig "Saints" komma.

Bruno Guimaraes visades ut i den andra halvleken efter en ful stämpling på Southamptons Samuel Edozie, men trots ett numerärt överläge i cirka tio minuter kunde inte Southampton ta sig ikapp.

- Det är farligt och kunde lätt ha resulterat i en bruten fotled, säger Ally McCoist om Brunos tackling på Edozie.

Bruno Guimaraes stängs nu av i tre matcher eftersom det var ett direkt rött kort, men han är tillbaka till finalen på Wembley. Mer oroande bilder för Newcastle kom på Alexander Isak.

Alexander Isak kom in i den andra halvleken och spelade en halvtimme för Newcastle. Svensken knockades av en frispark från James Ward-Prowse och tvingades sedan bytas ut i slutskedet av matchen efter att han satt sig ner 20 minuter efter det att han behandlades för huvudskadan vid första tillfället.

- En möjlig hjärnskakning, det hade varit en jättesmäll för oss, säger tränare Eddie Howe, enligt The Athletic, om Isak efter matchen.

I finalen ställs Newcastle mot antingen Nottingham Forest eller Manchester United. Från det första mötet i den semifinalen leder United med 3-0. Imorgon, onsdag spelas returen på Old Trafford.

Finalen spelas på Wembley den 26 februari.

Newcastle United: Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Guimaraes, Longstaff, Willock, Almiron, Wilson, Joelinton.

Southampton: Bazunu - Bree, Lyanco, Bednarek, Salisu, Walker-Peters - Diallo, Alcaraz, Ward-Prowse - Armstrong, Adams.