POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Newcastles målvaktstalang öppnar för Allsvenskan: ”Det hade inte varit fel”

Svenske Ole Söderberg ska lånas ut från Newcastle. Nu menar han att allsvenska klubbar gärna får höra av sig.
- Det hade jag absolut inte tackat nej till, säger han till fotbollskanalen.se.

20-årige Ole Söderberg är just nu Newcastles nummer två på målvaktsposten, med en målvakt utlånad och en annan skadad. Men nästa säsong då har Söderberg bestämt sig för att bänken inte är tillräckligt. Svensken, som var med i U21-truppen mot Portugal tidigare i år, vill testa på A-lagsfotboll och har bestämt sig för att ett utlån är det bästa.

- Jag ska på lån, definitivt. Jag vet inte var jag kommer att hamna, men jag känner att jag måste spela A-lagsfotboll. Championship eller League One hade varit grymt, sedan finns det flera League Two-klubbar som söker målvakter. Så vi får se vad det blir.

Redan nu finns det intresserade klubbar i England, säger Söderberg, som dock gärna skulle komma hem till Sverige om någon allsvensk klubb skulle höra av sig.

- Det hade inte varit fel att spela ett par månader i Allsvenskan och prova på A-lagsfotboll. Det hade jag absolut inte tackat nej till. Sedan beror det väl på vilka klubbar som är intresserade och hur det blir här i England – juniortränaren har redan ringt och sagt att det finns några klubbar som är intresserade.

Under tisdagens satt Söderberg på bänken igen när laget mötte Manchester United. Matchen slutade 1-1 efter att Tim Krul bland annat gjort en monsterräddning på Javier Hernandez skott från ett par meter.

- Det var riktigt bra stämning och självklart gjorde vår målvakt, Tim Krul, en grym räddning i början som höll oss kvar i matchen i början. Men jag tycker hela laget krigade på bra, och bra lag som kämpar sig igenom en hel match – de klarar sig bra, säger Söderberg om matchen.

Söderberg har startat 16 matcher från bänken kan nu få sitta där under Newcastles resterande matcher i Premier League, efter att Steve Harper skadat knäet.

- På torsdag får vi reda på om det blir operation för honom eller inte – och blir det operation då sitter man ju bänken resten av säsongen.

Du får väl hoppas att Tim Krul blir förkyld då – så du får chansen?
- Ja, exakt. Man hoppas ju aldrig på någon skada direkt, men man vet ju att allt kan hända, så om det blir så att han råkar ut för något – då ska jag vara där och göra bra ifrån mig, absolut.

Publicerad 2011-04-20 kl 11:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå