POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Neymar kunde gått till Chelsea - övertalades av Pelé att nobba

Foto: AP

Neymar kunde ha gått till Chelsea 2010. Ett bud fanns men anfallaren övertalades av Pelé att nobba. Det avslöjade den brasilianske stjärnan i sin självbiografi, som nu översatts till engelska.

Brasiliens stora stjärna har lyft landet under gruppspelet och bär nu gulddrömmarna på sina axlar. Förra sommaren gick Neymar till Barcelona där han blivit partner med Leo Messi. Men i sin självbiografi avslöjade han att det kunde ha blivit en flytt till England 2010.
"Chelsea hade lagt ett mycket stort bud" skriver stjärnan enligt Daily Mail, som puclicerat ett utdrag ur boken som släpptes förra året men nyligen översatts till engelska.

Affären kunde ha blivit verklighet om det inte varit för de starka övertalningarna från dåvarande klubben Santos president och en viss brasiliansk legendar.
"Till och med Pelé ringde mig. Kan du tänka dig hur viktig jag kände mig? Kungen av fotboll ringde och bad mig att stanna."

"Han påminde mig om sin långa karriär i Santos, hans fem världstitlar med landslaget och klubblag och all erkänning han fick. Det var inte lätt men det var det rätta beslutet för oss. Vi gjorde det rätta för vår familj, vänner och min karriär."

Publicerad 2014-06-28 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå