Nildén målskytt när Brighton tog sig vidare till åttondelsfinal

FA-cupen

Brighton är vidare till nästa runda i FA-cupen.
En av de bidragande faktorerna till det stavas Amanda Nildén – som satte dit 2-1-målet mot Aston Villa.

FA-cupen var på tapeten i England under söndagen. I Birmingham tog Aston Villa emot Brighton – och med från start hos gästerna fanns Amanda Nildén, som skulle visa sig få en fin eftermiddag på jobbet.

Brighton tog ledningen i den tolfte minuten genom Ini-Abasi Umotong, men blott två minuter senare kvitterade hemmalaget genom Shania Hayles. Därefter var det mållöst i en kvart innan Nildén från nära håll gav Brighton ledningen på nytt.

Fern Whelan utökade kort efter svenskans mål gästernas ledning till 3-1. Aston Villa gjorde vad de kunde för att hämta ikapp underläget och fick in en reducering med tio minuter kvar att spela. Men närmare än så kom inte Birmingham-klubben, utan Nildéns Brighton vann med 3-2 och är därmed klara för åttondelsfinal i FA-cupen.

Publicerad 2020-01-26 kl 17:54