Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nordfeldt om City-succén, framtiden i Swansea och utspridd speltid: "Medveten om vad Potter gjort i ÖFK"

Sverige (herr)

SOLNA. Kristoffer Nordfeldt har varit Swanseas förstaval den senaste tiden.
Men totalt sett har han bara spelat tolv ligamatcher den här säsongen.
- Jag har börjat spela igen nu. Det är ändå positivt, säger landslagskeepern till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter flera år på bänken i Swansea hoppades Kristoffer Nordfeldt bli förstemålvakt när laget ramlade ur Premier League till den här säsongen. Mer speltid har det blivit för svensken, men han har också suttit en hel del på bänken. Bland annat var han reservmålvakt mellan november och februari.

Den senaste tiden har Nordfeldt dock återigen varit tränaren Graham Potters förstaval mellan stolparna.

- Jag var väl lite medveten om vad han gjort i Östersund innan, där han roterade friskt på alla positioner. Han är tränare och hans beslut respekterar jag, säger Nordfeldt.

- Det är väl en av anledningarna till att jag stannade kvar, för att få spela många matcher. Jag spelade en del i början, gick sönder, spelade lite till och sen har jag börjat spela igen nu. Det är ändå positivt.

ANNONS

Ser du din framtid i Swansea?
- Jag har ett år kvar på mitt kontrakt efter den här säsongen. Det är väl så långt jag tänker.

Hur tänker du på läget inför sommaren och transferfönstret som kommer?
- Ingenting. Vi har precis fått en ny ordförande så det är väl mycket nytt i klubben. Det gäller att anpassa sig efter de förutsättningarna som är i Championship kontra Premier League. Vi får se hur klubben vill fortsätta framåt och så tar vi det därifrån, säger Nordfeldt.

Swansea sålde flera tunga namn efter nedflyttningen till Championship och fajtas just nu i mitten av Englands näst högsta serie.

- Alla var väl införstådda med att det skulle bli en stor omsättning av spelare. Sen tror jag Graham är rätt person att få tillbaka identiteten i klubben, med tanke på att om man ser bakåt i tiden så har vi spelat fotboll väldigt mycket. Det har vi kanske gått i från (innan Potter kom in) och det har mer handlat om överlevnad varje år än att utveckla vårt eget spel. På så sätt har det varit väldigt positivt. 

ANNONS

Nyligen stod Nordfeldt i kvartsfinalen av FA-cupen mot Premier League-jätten Manchester City. Trots att keepern "imponerade enormt", enligt Wales Online, blev det förlust med 3-2. Swansea ledde med 2-0.

- Det var väl ganska uppenbart att det skulle bli en tuff match med tanke på hur de spelat. Vi fick välja hur vi ville genomföra matchen och tänkte att vi åtminstone skulle ge det chansen att inte parkera bussen på samma sätt som andra lag kanske gör. Det gjorde vi bra i den första halvleken och en bit in i den andra halvleken. Sen tror jag orken tog slut och det passade väl City lite mer att spela mot ett samlat försvar med tanke på att det oftast är det som de får spela mot.

Hur kändes din egen insats?
- Det kändes bra. Det var kul att visa upp sig mot ett bra lag.

Publicerad 2019-03-21 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto