Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Notts County och Tord Grip öppnar för en värvning av Kebba Ceesay

Kebba Ceesay har provspelat klart med Notts County och tar semester. Men allt gick bra – och ”Svennis” klubb öppnar för en värvning.
- Det beror lite på hur mycket han kostar, säger chefsscouten Tord Grip till fotbollskanalen.se.

Det var han som tipsade Sven-Göran Eriksson och Hasse Backe om den tuffe 22-årige försvararen, som kom från Brage till Djurgården 2007. Grip själv befinner sig i Portugal för att titta på andra spelare, men enligt rapporterna han fått är ledningen nöjd med svenskens prestationer de senaste dagarna.

- Jag har sett Kebba väldigt mycket och vet redan vad han går för. Att vi plockade över honom berodde på att ”Svennis” och de andra skulle kunna bilda sig en uppfattning också, säger Grip.

Indikationerna är positiva, men det finns ingen brådska att fatta något beslut om en eventuell övergång. Kommer man överens om ett pris kan Ceesay flytta tidigast i januari när transferfönstret öppnar.

- Spelet han visade upp i slutet av allsvenskan imponerade på mig. Och under kvalet mot Assyriska var han fullkomligt strålande, säger Tord Grip.

Han berömmer särskilt Ceesays breda defensiva repertoar, som gör det möjligt att använda honom på flera olika positioner.

- Kebba ser sig själv mest som mittback, men han har alla kvaliteter att bli en väldigt bra högerback också. Inte minst snabbheten, säger Grip.

Även ett kortare gästspel som forward hann Ceesay med för Djurgården i år. Då blev han målskytt. Nu ska Notts County överväga att inleda förhandlingar om ett möjligt köp. Var övergångssumman hamnar har betydelse i sammanhanget, förklarar Grip.

På vilken position vill Notts County använda honom i så fall?
- Det får vi se.

Även två andra svenskar har varit aktuella för det brittiska League 2-laget. Dels Degerfors Mario Simunovic, dels Skellefteås Jonas Desai. Den sistnämnde testade samtidigt som Ceesay och lämnar också England i dag.

- Vi kommer att fortsätta följa honom, men inte mer än så i nuläget. Klart det är svårt också att kunna visa upp sig, när det är fem, sex nya spelare i ett lag samtidigt.

Om Simunovic säger Grip:
- Han har provat på lite grann i Doncaster och gjort väldigt bra ifrån sig. Det spåret är fortfarande intressant.

Har ni koll på några andra svenskar just nu?
- Nej, inga andra. Bara de här tre.

Publicerad 2009-11-17 kl 13:37
Annons
Annons
Annons