POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Nu gör Manchester United som Barcelona, Milan och Liverpool – Startar fotbollsskola i Sverige

Foto: AP

Förre Manchester United-spelaren Quinton Fortune instruerar under en övning på Uniteds fotbollsskola i Japan.

Barcelona, Milan, Espanyol och Liverpool är redan här. I sommar kommer även Manchester United till Sverige för att hitta och utveckla de största talangerna.

Manchester United har en lång och god relation med skandinaviska spelare. Peter Schmeichel, Jesper Blomqvist, Ole Gunnar Solskjaer och Henrik Larsson är bara ett axplock av de skandinaver som representerat klubben. Sedan tidigare bedriver United fotbollsskolor i Norge och Danmark, men i sommar är även Sverige en del av arrangemanget.

Fotbollsskolan besöker Stockholm i juni och sedan Göteborg i augusti, skolan pågår i tre dagar. De spelare som presterar bäst på fotbollsskolorna runt om i världen blir erbjudna att komma till Manchester och träna med akademin på Uniteds träningsanläggning.
Under besöket kommer det också vara utbildningar för unga tränare som vill utvecklas. Målsättningen för Manchester United är att inspirera unga talanger till att fortsätta sin utveckling, och kanske att hitta och knyta till sig unga spelarna innan någon annan får chansen.

Konceptet med fotbollsskolor i olika länder är inget nytt. Manchester United har sedan tidigare skolor i bland annat Kina, Indien, Italien och Japan.
I Sverige har klubbar som Barcelona, Milan, Espanyol och Liverpool fotbollsskolor sedan tidigare.

Publicerad 2014-04-14 kl 12:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå