Ny blytung seger för Poya Asbaghi - bara två poäng ifrån säker mark

Championship

Poya Asbaghi och hans Barnsley tog en ny blytung seger under tisdagskvällen.
Efter 2-0 hemma mot Bristol City är laget nu bara två poäng ifrån säker mark i botten av Championship.

Poya Asbaghi.

Poya Asbaghis sejour i Barnsley inleddes på tufft sätt, minst sagt. Men på den senaste tiden har den tidigare svenska U21-förbundskaptenen börjat vända på den trenden och få med sig bättre resultat.

Inför tisdagens möte med Bristol City på Oakwell Stadium hade laget två segrar, två kryss och en förlust. Och måste Bristol skulle det bli ytterligare en seger.

Carlton Morris gav Barnsley en 1-0-ledning redan efter tio minuter, och bara tio minuter senare hade Michal Helik utökat till 2-0. Den ledningen försvarade de sedan och 2-0 blev sedermera slutresultatet.

Det innebär att Barnsley nu bara är två poäng ifrån säkermark med nio matcher kvar att spela. Reading, som placerar sig precis över nedflyttningsstrecket, har 30 poäng medan Barnsley placerar sig precis bakom på 28 poäng.