Ny jätteskräll - Oldham slog ut Liverpool

Änu en gigant har fallit i FA-cupens fjärde runda. Oldham som ligger en poäng över nedflyttningsstrecken i League One slog ut Livepool med 3-2.

Steven Gerrard och Jamie Carragher började på bänken, så Luis Suarez fickbära kaptensbindeln mot League One-laget Oldham i FA-cupens fjärde runda.

Efter två minuters spel var bollen på väg över kortlinjen på Liverpools planhalva, men Oldham höll bollen i spel och Oldhamanfallaren Matt Smith kom rusande och dunkade in bollen i mål.

Oldham jobbade energiskt för att stå emot Liverpool och har gjort det ganska bra, sedan helt plötsligt slog Luis Suarez till. Uruguayanen snodde helt enkelt åt sig bollen och sprang längs halva planen innan han satte bollen förbi Bouzanis i Oldhams mål.

I 23:e minuten hade Suarez ännu en boll i mål då han nickade en frispark i mål, men blev avvinkad för offside. Reprisbilderna var inte perfekta, och om han var offside var det med en hårsmån.

Precis innan halvtidsvilan skulle Brad Jones i Liverpools mål ta hand om ett misslyckat inlägg från högerkanten men fumlade och bollen studsade ifrån honom och hamnade till slut hos 1-0-skytten Smith som satte 2-1 till underdogen.Efter målet vill Liverpoolspelarna ha det till frispark till Sturridge i en situation innan målet där domaren valde att fria.

Liverpool satte fart direkt efter avspark i andra halvlek när Borini fick en chans i straffområdet, men avslutet höll knappt League One-klass. Och PL-laget fick ytterligare sten på börda ett par minuter senare när Manchester City-lånet Wabara hade fint häng i straffområdet och med en perfekt nick kunde han få bollen i en båge över Jones och in i mål. En titt i statistikböckerna precis efter 3-1 målet visade att det var första gången sedan 1956 som Liverpool släppte in tre mål eller mer i FA-cupen mot ett lag utanför de två högsta divisionerna.

Med elva minuter kvar av ordinarie speltid så damp bollen ner framför Joe Allen precis utanför straffområdet. Allen drog till på volley och bollen ändrade riktning och Bouzanis i Oldhams mål var chanslös. I samband med målet skadade tvåmålsskytten Matt Smith axeln efter att ha kolliderat med en lagkamrat och fick lämna planen.

Domaren signalerade för sex minuters tilläggstid och Liverpool pressade på, och i 90:e minuten hade Gerrard ett rugnade skott i ribban när Liverpool var centimeter från att utjämna.

Oldham höll ut och stod för ytterligare en skräll i FA-cupens fjärde runda. I nästa runda får Oldham möta ännu ett Liverpoollag, Everton.

Publicerad 2013-01-27 kl 18:52