Ny missräkning av Chelsea - portugisisk soloräd gav Wolves segern i sista minuten

Pedro Netos sena 2-1-mål gav Wolves segern hemma mot Chelsea.
Nu fortsätter Chelsea att tappa i PL-toppen, medan Wolves avancerar uppåt.
- Vi kom hit med glädje, säger målskytten Neto enligt BBC.

Under tisdagskvällen reste Chelsea norrut för att möta Wolves på Molineux Stadium, då man var på jakt efter att studsa tillbaka från 1-0-förlusten senast mot Everton. Wolves, i sin tur, var även de ute efter att hitta tillbaka till vinnarspåret då de kom till matchen med två raka förluster i bagaget.

Chelsea dominerade den första halvleken. Man skapade mest, hade mest boll och tog mest initiativ. Närmst var man minuten innan halvtid när mittbacken Kurt Zouma nådde högst på en Chelsea-hörna och nickade i ribban. Wolves-spelarna han först på returen, dock, och lyckades avvärja situationen.

Efter en mållös första halvlek skulle Chelsea rivstarta den andra halvleken. Gästernas anfallare Olivier Giroud har hittat målformen rejält den senaste tiden och under tisdagskvällen fortsatte succén. På ett inspel från Ben Chilwell på vänsterkanten slog Giroud till på volley där bollen snurrade på mållinjen men domarens målklocka ringde och mål blev det. Fransmannens sjätte mål på de fem senaste tävlingsmatcherna.

Men efter 65 minuter kvitterade hemmalaget - och det var också ett läckert mål. Portugisen Daniel Podence tog emot bollen till vänster i Chelseas straffområde, vände bort ett par försvarare med några skottfinter, innan han till slut placerade in bollen högt i målet med ett högerskott till 1-1.

Wolves-yttern Pedro Neto fick sedan en straff när Reece James fällde honom i eget straffområde. Efter VAR-granskning valde domaren dock att fria James från straffen - men Neto skulle få sista ordet ändå.

I matchens sista minuten satte nämligen Neto 2-1 till Wolves, efter en läcker soloprestation när han drev bollen längs hela Chelseas planhalva och tryckte in bollen i mål med ett vänsterskott vid den bortre stolpen.

2-1 blev sedan slutresultatet och det innebär att Chelsea tappar ytterligare i Premier League-toppen. Man trillar för tillfället ner till femteplats, medan Wolves tar sig upp på niondeplats.

Wolves är tillbaka på vinnarspåret, medan Chelsea får vänta till nästa match i Londonderbyt mot West Ham på måndag.