Ny smäll för Arsenal - utslaget ur FA-cupen

Arsenals titeljakt fick sig en ordentlig törn på söndagen. Det blev förlust mot Watford och uttåg ur FA-cupen.

Sett till ligaspelet har Londonlaget haft svårt att utnyttja sina chanser i toppstriden den senaste tiden. Trots att motståndare som Manchester City, Chelsea, Manchester United och Liverpool haft problem att nå upp till högsta sportsliga nivå den här säsongen har Arsene Wengers manskap inte kunnat utnyttja situationen, utan ligger just nu trea bakom Tottenham och Leicester.

Och någon FA-cuptitel blir det inte heller. På söndagen föll Arsenal oväntat mot Watford, som klev upp i en trygg ledning genom två snabba mål i den andra halvleken.

Arsenal dominerade matchen spelmässigt, men lyckades inte dyrka upp Watfordförsvaret. I stället kom 0-1 i den 50:e minuten. Bollen damp ner hos Odion Ighalo efter ett långt inkast och nigerianen fick ostört vända om och skjuta. 0-2 dundrade Adlene Guedioura in 13 minuter senare.

Det dröjde till den 88:e minuten innan Arsenal fick utdelning. Danny Welbeck reducerade och samme man fick sedan ett lysande tillfälle att kvittera sedan Alex Iwobi prickat stolpen. Welbeck missade dock öppet mål.

Sedan tidigare är Crystal Palace och Everton klara för semifinal i FA-cupen. Manchester United och West Ham möts senare i dag.

Publicerad 2016-03-13 kl 16:30