POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Nye Arsenalägaren tar snart över hela klubben: ”Det är en fantastisk klubb med en underbar manager”

Den amerikanske affärsmannnen Stan Kroenke äger nu 63 procent av Arsenal. Han har även lagt ett bud på resten av klubben.

För fyra år sedan köpte amerikanen Stan Kroenke 9,9 procent av aktierna i Arsenal. Nu är han majoritetsägare efter att ha köpt sig upp till knappt 63 procent. Kroenke har även lagt ett bud på de återstående procenten, som till stor del ägs av den uzbekiske oligarken Alisher Usmanov.

Kroenke, vars företag äger lag som Denver Nuggets (basket), Colorado Avalanche (ishockey), St Louis Rams (amerikansk fotboll) och Colorado Rapids (fotboll), säger enligt BBC så här om affären:
- Vi är upprymda över möjligheten att utöka vårt engagemang och våra åtaganden i Arsenal. Arsenal är en fantastisk klubb med en speciell historia och tradition, och en underbar manager: Arsene Wenger.

Wenger själv säger sig vara positiv till övertagandet.

- Jag har arbetat med Stan Kroenke vid styrelsemöten de senaste två åren, och jag tror att han tänker på Arsenals bästa. Han förstår klubbens arv och traditioner och vår ambition att driva klubben på ett sätt som säkrar en långsiktig framtid.

Arsenal har för tillfället skulder på cirka 1,6 miljarder kronor. Att Kroenkes köp skulle tynga klubben med ytterligare skulder tros vara uteslutet – enligt ett brev till börsen ”kommer köpet inte på något sätt att finansieras av lån”.

I och med köpet är numera samtliga fyra topplag i Premier League ägda av utländska affärsmän (Manchester United, Arsenal, Chelsea och Manchester City).

Publicerad 2011-04-11 kl 10:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå