Nykomlingarnas succé i Premier League - samtliga vann

Swansea hade inte gjort ett enda mål på sina inledande matcher. Mot West Bromwich slog man till tre gånger - och gjorde första Premier League-målen någonsin.

Queens Park Rangers, Norwich och Swansea - nykomlingarna i Premier Leagues högstaliga - hade en rolig eftermiddag. Samtliga lagen gick upp i tvåmålsledning efter den första halvleken - och inte minst var det speciellt för walesarna.

Swansea hade inte gjort något Premier League-mål någonsin när Scott Sinclair placerade in 1-0 på straff. När Lita sedan nickade in 2-0 var glädjen total på Liberty Stadium. Nathan Dyer gjorde 3-0 till Swansea i den andra halvleken och såg därmed till att säkra walesarnas första seger.

Queens Park Rangers, som inlett sin sejour i Premier League lovande, chockade Wolverhamton på Molineax. Joey Barton gjorde sitt första mål för klubben redan efter åtta minuter. Två minuter senare var det 0-2 - efter Alejandro Faurlins mål. DJ Campbell fastställde slutresultatet till 0-3 med ett sent mål.

Även Norwich tog en tung bortaseger. Mot Bolton fixade man en tvåmålsledning efter mål av Pilkington och Johnson. Boltons anfallare Ivan Klasnic blev dessutom utvisad precis innan halvtid. Martin Petrov kunde reducera för Bolton i den andra halvleken, men Norwich höll undan och kunde ta sin första trepoängare för säsongen.

Publicerad 2011-09-17 kl 18:08