Nytt kort inhopp för Guidetti - mållös i kryssmatch

John Guidetti satt på bänken för Stoke – igen. Stoke mötte Southampton på bortplan och Guidetti fick bara några minuters speltid.

Stoke, på elfte plats i Premier League, mötte Southampton (nia) i Premier Leagues 25:e omgång – och återigen var John Gudetti bänkad. Det blev hans femte match i rad på bänken – lika många som han varit klubben. Gudetti hade totalt gjort 16 minuter på två inhopp. I debuten mot Crystal Palace blev det 12 minuter och efter matchen sa svensken att han skulle gjort om han ”fått spela 10 minuter till”. Sedan dess har han kritiserat managern Mark Hughes samtidigt som Stoke värvat in fler forwards.

Mot Southampton kunde han lägga till en handfull minuter i Premier Leaguie på sitt CV, men fortfarande inga mål. Guidetti hoppade in i den 84:e minuten vid ställningen 2-2. Något som också blev slutresultatet.

Alla målen kom i den första halvleken. Ricky Lambert gav Southamton ledningen. Stoke kvitterade när Charlie Adam spelade fram Peter Odemwingie. Steven Davies gav åter ledningen till hemmalaget men Adam assisterade då den andre anfallaren Peter Crouch som nickade in slutresultatet 2-2 redan i slutet av den första halvleken.

Stoke: Begovic, Cameron, Shawcross, Muniesa, Pieters, Odemwingie, Adam, Whelan, Assiadi, Walters, Crouch.
Bänken: Sorensen, Wilkinson, Shotton, Palacios, Nzonzi, Ireland, Guidetti

Publicerad 2014-02-08 kl 18:04