Nytt kryss för United - tappade segern i slutminuten

Ett nytt konstmål av Zlatan höll på att bärga tre poäng till Manchester United, men Everton kunde kvittera på straff precis innan ordinarie matchtids slut.

Matchen tog fart direkt när Rojo blev varnad efter en våldsam satsning och ska nog vara glad att det inte blev rött kort omgående. Inget av lagen skapade någon direkt målchans, men efter en halvtimmes spel fick United ett mycket bra frisparksläge utanför straffområdet, men Zlatan slog den tamt rakt i muren.

Strax innan halvtid hamnade Evertons målvakt Stekelenburg på mellanhand och Zlatan lobbade bollen via ribban och stolpen och knappt in i mål, men 1-0 blev det.

I andra halvleken sjönk United längre och längre ner i banan och De Gea fick stå för flera starka räddningar. Inte ens när Everton var tvungna att byta av både Coleman och Bolasie på grund av skador i samma sekvens stannade Everton av. Ander Herrera hade ett tungt skott i kryssribban, men mer skapade United inte i andra halvlek.

Med bara minuten kvar av ordinarie matchtid fällde Marouane Fellaini klumpigt Evertons Gueye i straffområdet och Leighton Baines satte slutresultatet 1-1, vilket sett till matchen var rättvist.

Publicerad 2016-12-04 kl 16:17