Oavgjort i stormötet mellan Manchester City och Liverpool - De Bruyne straffsumpare

Manchester City och Liverpool fick dela på poängen i stormötet.
Liverpool tog ledningen, City kvitterade och Kevin De Bruyne missade straff - matchen slutade 1-1.
- Jag tycker det var en bra match, det är alltid svårt mot City, säger kapten Jordan Henderson till Sky Sports.

Manchester City tar emot Liverpool i ett riktigt stormöte. City har inlett lite knackigt i ligan och redan förlorat en match, och spelat oavgjort i två. Liverpool har även de förlorat förlorat en match och har sin stora mittbacksgeneral Virgil van Dijk skadad.

Drygt tio minuter in i matchen fick Liverpool straff. Kyle Walker var på Sadio Mané som föll enkelt, och Mohamed Salah var stensäker från elva meter - som vanligt. 1-0 Liverpool.

Manchester City fick efter superläge efter 25 minuter, men Raheem Sterling kunde inte sätta bollen i mål utan träffade Ederson i City-målet efter en fin passning av Kevin De Bruyne.

I den 31:a minuten kom 1-1. Gabriel Jesus fick en passning av De Bruyne och misslyckades något med mottagningen, men hann upp bollen och kunde sätta dit kvitteringen för Manchester City.

Strax innan den första halvleken tog slut fick Manchester City straff. De Bruyne slog in ett inlägg som tog på Joe Gomez hand. Efter en VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten. De Bruyne tog hand om straffen själv, men missade hela målet och 1-1 stod sig till paus.

I den 63:e minuten åkte Liverpool på en ny skada i backlinjen när Trent Alexander-Arnold cfick utgå. In kom James Milner. Annars bjöd inte andra halvlek på jättemycket i chansväg, och matchen slutade därför 1-1.

Resultatet betyder att Liverpool har 17 poäng och ligger på tredjeplats i Premier League, samtidigt som Manchester City bara har 12 poäng och ligger på elfteplats - men har också en match mindre spelad. Nu väntar landslagsuppehåll för klubbarna.

- Jag tycker det var en bra match, det är alltid svårt mot City. Ja vi kunde gjort en eller två saker bättre men totalt sett var det en stabil insats, framförallt defensivt, säger kapten Jordan Henderson till Sky Sports.

Man City: Ederson - Walker, Diad, Laporte, Cancelo - Rodri, Gundogan - Torres, De Bruyne, Sterling - Jesus

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson - Henderson, Wijnaldum - Salah, Jota, Mané - Firmino