Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Officiellt: Bruce lämnar Newcastle

6v

Newcastle fick nyligen en ny ägare.
Nu får tränaren Steve Bruce lämna klubben. 
- Jag är tacksam gentemot alla i Newcastle för att jag fått möjlighet att träna den här unika fotbollsklubben, säger Bruce på klubbens hemsida. 

Newcastle har fått en ny ägare i form av den saudiarabiska investeringsfonden Public Investment Fond (PIF), som överses av landets kronprins Mohammed bin Salman. Newcastle är nu Premier Leagues rikaste klubb och den nya ägaren uppges planera att investera runt 250 miljoner pund i spelartruppen. 

Efter att ägarbytet blev klart har det figurerat uppgifter i engelsk media om att huvudtränare Steve Bruces framtid i klubben är osäker. Nu meddelar Newcastle att klubben går skilda vägar med Bruce, som får lämna sitt uppdrag efter en muntlig överenskommelse. 

- Jag är tacksam gentemot alla i Newcastle för att jag fått möjlighet att träna den här unika fotbollsklubben. Jag vill tacka min ledarstab, spelarna och ledningen för allt hårt arbete. Det har gått upp och ner, men alla har gett allt, även om det har varit svåra stunder och vi ska vara stolta över våra insatser, säger Bruce i en kommentar på klubbens hemsida. 

ANNONS

Bruce berättar även, i en intervju med The Telegraph, att Newcastle-uppdraget kan ha varit hans sista jobb som tränare.

- Det var förmodligen mitt sista jobb och det handlar inte bara om mig. Det har tagit hårt på hela familjen, då alla är "Geordies" (en person från Newcastletrakten). Jag har inte kunnat ignorera det. Min fru har stöttat mig mycket och hon har tänkt på mig under de senaste åren. Jag kan inte ta henne för givet, då hon under hela sitt liv har följt mig från klubb till klubb. Om jag kommer i morgon och säger att jag har blivit erbjuden ett jobb i Kina, så stöttar hon mig, säger Bruce till tidningen coh fortsätter:

- Nu är jag 60 år och jag vet inte om jag vill ta med henne på det igen. Vi har haft ett bra liv och jag känner att det här räcker för mig. Jag är klar som tränare. Sedan kommer det kanske någon som frågar om jag kan hjälpa till, så jag har lärt mig att man aldrig ska säga aldrig. 

ANNONS

Tills vidare kommer i stället Graeme Jones att leda laget på tillfällig basis fram till att klubben presenterar en ny chefstränare. Jones får även stötttning av ledarna Steve Agnew, Stephen Clemence, Ben Dawson och Simon Smith.

Under senaste tiden har det kommit flera uppgifter och rykten om vem som kan ersätta Bruce på permanent basis. Tidigare Roma-tränaren Paulo Fonseca uppges vara ett alternativ, medan Frank Lampard och Steven Gerrard också nämnts i sammanhanget. 

Efter åtta spelade omgångar i Premier League är Newcastle nästjumbo med endast tre inspelade poäng. Sveriges landslagsback Emil Krafth tillhör klubben. 

Publicerad 2021-10-20 kl 11:31
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto