Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Officiellt: Leicester sparkar Craig Shakespeare

Foto: Bildbyrån

Leicester ligger på nedflyttningsplats i Premier League efter åtta omgångar.
Nu väljer laget att sparka klubben Craig Shakespeare, meddelar man på sin hemsida.

Assisterande tränaren Craig Shakespeare tog över Leicester efter att den tokhyllade guldtränaren från säsongen innan, Claudio Ranieri, fått sparken i februari 2017. Shakespeare kom då in och lyfte laget från botten av tabellen.

Men den här säsongen har inletts mycket svagt och efter sex raka matcher utan seger är Leicester på nedflyttningsplats i Premier League. Under tisdagen gick Daily Mail ut med uppgifter om att klubben sparkat Shakespeare. Under kvällen bekräftades detta.

- Den lovande starten under Craigs ledarskap har inte funnits under de senaste månaderna och styrelsen känner att en förändring är nödvändig, skriver klubben på sin hemsida.

- Craig är och kommer att fortsätta vara en populär och respekterad figur i Leicester City och kommer att välkomnas tillbaka till King Power Stadium i framtiden, både professionellt och som vän av klubben.

Shakespeare tog först över tillfälligt efter Claudio Ranieri men skrev i juni på ett treårskontrakt med Leicester. Bara fyra månader senare får han alltså sparken.

Assisterande tränaren Michael Appleton kommer att leda laget i mötet med Swansea i helgen. Leicester skriver att man nu kommer att inledda en process för att hitta en ny huvudtränare.

Shakespeare blir den andra Premier League-managern, på endast åtta omgångar, att få sparken efter att Crystal Palace gett Frank de Boer foten efter bara fyra omgångar.

Publicerad 2017-10-17 kl 19:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons