POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
51v

Officiellt: Pekalski lämnar Oxford i förtid

Foto: Bildbyrån.

Ivo Pekalski bröt i dag sitt avtal med Oxford. 
Nu kan 28-åringen återvända till svensk fotboll igen. 
- Det finns alltid trygghet och glädje i Sverige, men det viktiga är att helheten finns, säger han till Fotbollskanalen. 

Ivo Pekalski, 28, lämnade sommaren 2017 Halmstads BK för spel med Oxford i League One, men skadade direkt korsbandet i ena knäet och fick säsongen spolierad. Pekalski lånades under hösten 2018 ut till HBK och återvände därefter till Oxford igen. 

28-åringen tog däremot inte en plats i laget den här säsongen och var i januari tillbaka i Sverige igen och höll bland annat igång med Lunds BK. Samtidigt berättade han för Fotbollskanalen att han fått indikationer på att det inte kan bli särskilt mycket speltid under den här våren och att han kommer att diskutera olika lösningar med klubben. 

- Just nu tillhör jag Oxford, vi är i en process att försöka hitta en lösning som passar båda parter. Men mer än så vet jag inte just nu. Det är diskussioner mellan mig och klubben kring vilken lösning som är bäst. Jag har ett halvår kvar. Det är där det ligger just nu, sa han till Fotbollskanalen då. 

I dag meddelade Oxford, via sin hemsida, att parterna är överens om att gå skilda vägar. Pekalski hade kontrakt med klubben fram till i sommar, men lämnar nu i stället i förtid. 

- Jag är väldigt glad över lösningen som blev till slut. Det har varit en väldigt lång process. Det hade kunnat lösas tidigare, men nu blev det som det blev. Jag är väldigt glad över hur det slutat, så det känns jättebra för egen del. Jag kan blicka framåt och fokusera på det jag vill göra, så det är positivt, säger Pekalski till Fotbollskanalen.  

- Jag känner att jag vill spela fotboll och om jag inte får göra det där, så är det mer upplyftande att spela i en klubb, där jag får göra det. Det är absolut det främsta skälet (till att han är glad över att lämna Oxford). Sedan har jag min familj, min flickvän och mina närmaste vänner i Sverige, så den sociala biten är ett plus. Jag har nu möjlighet att blicka framåt och fokusera på rätt saker som man vill göra när man spelar fotboll, fortsätter han. 

Vad har du för planer nu?
- Jag har tre viktiga saker framför mig innan jag fokuserar fotbollsmässigt. Jag ska på min pappas spelning i London, sedan fira min mammas födelsedag och därefter ha en middag i Stockholm. Sedan vill jag såklart se vilka möjligheter som finns och vad som passar bäst för var jag kör igång. Jag kan inte säga så mycket mer konkret än så just nu i och med att jag precis har landat. 

Vilka ligor, länder är du öppen för att spela i nu?
- Jag är öppen för vad som finns. Jag kan inte säga, det, det, det. Jag kan inte tänka på något som jag inte vet. Det finns alltid trygghet och glädje i Sverige, men det viktiga är att helheten finns utifrån hur marknaden ser ut och vilka möjligheter finns som jag får ta ställning till, säger han. 

Är du stressad över att hitta en ny klubb?
- Nej. Det viktigaste är att det blir ett beslut med både huvudet och hjärtat, så att det känns bra. Jag har spelat sedan jag var 16 och vet hur det fungerar. Jag har själv kommit fram till vad som är viktigt för mig i ett beslut. Jag ska inte rusa in med huvudet före och förhoppningsvis blir det bra. Jag har gjort det så tidigare och det har blivit bra, så jag får förlita mig på det. 

Pekalski blev inte noterad för någon ligamatch den här säsongen i England. Mittfältaren har tidigare tillhört HBK, BK Häcken, Malmö FF och Landskrona Bois på elitnivå. 

Publicerad 2019-02-28 kl 18:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå