Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Rytting Kaneryd klar för Chelsea

Women´s Superleague

Johanna Rytting Kaneryd lämnar BK Häcken och är klar för Chelsea.
25-åringen har skrivit på ett kontrakt fram till 2025.
- Det har varit en fantastisk tid här och jag vill tacka alla i BK Häcken, säger hon.  

1:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Rytting Kaneryds mål i Häcken-tröjan i spelaren ovan.

Fotbollskanalen kunde under tisdagskvällen avslöja att Johanna Rytting Kaneryd lämnar BK Häcken för att skriva på med en engelsk storklubb. Det blev totalt två säsonger med Hisingslaget, nio mål och fem assist. 

- Det har varit en fantastisk tid här och jag vill tacka alla i BK Häcken. Klubben har haft en stor del i min utveckling. Och om det är någon klubb jag lämnar BK Häcken för så är det just för att det är en toppklubb i en toppliga som Chelsea, säger Johanna Rytting Kaneryd i ett pressmeddelande. 

Nu står det också klart att Rytting Kaneryd kommer att spela utomlands för första gången i karriären. Den svenska landslagsanfallaren är klar för Chelsea i den engelska högstaligan där hon har skrivit kontrakt till 2025.

ANNONS

- Jag är glad att få skriva på för denna fantastiska klubb! Jag kan inte vänta på att träffa mina nya lagkamrater och personal och börja jobba på våra mål för säsongen, säger hon till klubbens hemsida.  

Huvudtränare, Emma Hayes:  

- Hon är extremt snabb, direkt, i en fantastisk ålder och hon är profilspelaren vi har letat efter. Johanna kommer att tillföra en annan dynamik till laget och vi ser verkligen fram att hon kommer hit, till Chelsea.

Sedan tidigare spelar landslagssvenskorna, Magdalena Eriksson och Zecira Musovic i Chelsea.  

Johanna Rytting Kaneryd debuterade i damallsvenskan 2014 för Tyresö, sedan dess har hon även spelat i Djurgården och FC Rosengård.  

Publicerad 2022-08-05 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto