POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
1v

Officiellt: Scholes tar över League Two-klubb

Foto: Bildbyrån.

Paul Scholes tar sig an ett nytt tränaruppdrag.
I dag blev han presenterad som ny tränare i Oldham Athletic. 
- Han är en man som kommer in med mycket fotbollskunskap, säger Oldhams ägare Abdallah Lemsagam. 

Manchester United-legendaren Paul Scholes avslutade under 2013 sin spelarkarriär efter att ha spenderat hela karriären i den engelska storklubben. Engelsmannen var under 20 säsonger en tongivande spelare i den engelska storklubben och gjorde totalt 718 matcher, samtidigt som han även i flera år representerade det engelska landslaget. 

Nu sadlar United-ikonen om och blir tränare. Scholes blev i dag presenterad som ny huvudtränare i Oldham Athletic i League Two, engelska fjärdedivisionen. Han skrev på ett kontrakt över ett och ett halvt år. 

- Paul har vunnit allt som går att vinna i fotboll. Han är en man som kommer in med mycket fotbollskunskap och hans hunger att lyckas som tränare kommer att vara synlig för alla. Det är ingen hemlighet hur mycket han har velat ha det här jobbet tidigare och hur mycket han älskar den här klubben, så jag är väldigt glad över att ta in honom i Oldham Athletic-familjen, säger klubbens ägare Abdallah Lemsagam i en kommentar på klubbens hemsida. 

Scholes har tidigare gjort ett gästspel som tränare. Det var under 2015 på tillfällig basis i engelska klubben Salford City. Engelsmannen har under senaste åren agerat som tv-expert i bland annat BT Sports och Sky Sports sändningar i England. 

Oldham är placerat på 14:e-plats i den engelska fjärdedivisionen. 

Publicerad 2019-02-11 kl 13:50
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå