Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
52v

Officiellt: Svensk landslagsförsvarare till Chelsea

Foto: Bildbyrån.

Jonna Andersson är klar för spel i Chelsea och Women's Super League. Den engelska klubben bekräftade under måndagen att försvararen ansluter när transferfönstret öppnar igen. 
- Jag ser fram emot en ny utmaning, säger 24-åringen till klubbens hemsida. 

Jonna Andersson har under de senaste åren firat stora triumfer som vänsterback i Linköping. Hon var en viktig del i att laget tog guld både 2016 och 2017, samtidigt som hon även slagit sig in i damlandslaget. Det har gett rubriker i Europa.

Under måndagen blev det klart att Andersson lämnar Linköping för Chelsea. Hon ansluter till föreningen, när transferfönstret öppnar igen den 29 december. 

- Jag ser fram emot att komma in i laget och en ny utmaning i min karriär. Jag vill också tacka Linköpings FC för allting. Jag hade nio riktigt bra år i klubben, där jag lärde mig mycket och det är därför jag är här idag, säger hon till hemsidan.

Chelseas tränare Emma Hayes är också glad över att övergången är i hamn. 

- Jonna är en spelare som jag är mycket glad över. Jag har hållit ett öga på henne ett tag och det här är det perfekta tillfället för henne att ta nästa steg i karriären, säger Hayes.

Andersson blir sålunda lagkamrat med landsmaninnorna Hevid Lindahl och Magdalena Eriksson, som sedan tidigare spelar i klubben. 

Publicerad 2017-11-20 kl 19:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons