Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Officiellt: Walcott lämnar Arsenal för Everton

Foto: Bildbyrån.

Theo Walcott lämnar Arsenal.
Engelsmannen har i stället skrivit på för Everton.
 ”Det känns ledsamt att lämna men samtidigt ser jag fram emot en ny utmaning”, skriver han på Twitter.

Everton har gjort klart med ett meriterat nyförvärv. Engelsk media har tidigare rapporterat om att Theo Walcott närmat sig en övergång – och på onsdagen blev det officiellt.

Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år och tidigare har det rapporterats att värvningen kostar Liverpool-klubben cirka 20 miljoner pund, drygt 220 miljoner kronor.

”Jag vill rikta ett stort tack till alla involverade i Arsenal, manager, tränare, personal och alla inom klubben som varit en del av min familj under de senaste 12 åren. Jag vill också tacka alla min lagkamrater jag fick äran att spela med, och framför allt fansen för deras otroliga stöd. Det känns ledsamt att lämna, men samtidigt ser jag fram emot en ny utmaning”, skriver Walcott på Twitter.

Walcott kom till Arsenal från Southampton redan 2006. Samma år tog Sven-Göran Eriksson ut Walcott i VM-truppen och han blev 17 år och 75 dagar gammal den yngste engelske landslagsmannen någonsin då han ställdes mot Ungern i maj.

I år har Walcott fått mycket begränsat med speltid och mest fått agera inhoppare.

- Jag är väldigt ambitiös och har kommit för att jag vill ge klubben en knuff i rätt riktning, säger han i en kommentar på Evertons hemsida.

Publicerad 2018-01-17 kl 18:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons