Okänd svensk PL-debuterade - första Tuchel-segern

Chelsea hemmaslog Burnley (2-0), vilket också blev Thomas Tuchels första seger.
Då fick svenske Joel Mumbongo göra Premier League-debut.

För en vecka sedan fick Frank Lampard lämna Chelsea med omedelbar verkan. In kom forne PSG-tränaren Thomas Tuchel, för att vända den negativa trenden. I premiärmatchen mot Wolves blev det kryss. På söndagseftermiddagen hoppades man hitta tillbaka på vinstspåret när Burnley gästade.

Och matchen började som förväntat - att Chelsea hade mest boll och skapade en del chanser. Men skärpan fanns inte där och en halvtimme in i matchen stod det fortsatt 0-0.

Innan halvlek skulle Chelsea spräcka målnollan. Callum Hudson-Odoi vek in i banan, hittade ut till Azpilicueta, som tryckte in 1-0.

I andra halvlek fortsatte Chelsea på den inslagna vägen och skapade en del lägen, samtidigt som Burnley främst fick inrikta sig på försvar.

Ett svenskt glädjeämne var att 22-årige svenske anfallaren Joel Mumbongo, som kom till Burnley under 2019, fick komma in och göra PL-debut. Han bytte av Robbie Brady i den 76:e minuten.

Men bara minuter senare (84:e) kunde Marcos Alonso utöka ledningen för Chelsea. Spanjoren tog emot bollen på låret i straffområdet, vände om, och sköt in 2-0 via ribban.

Drömdebuten såg sedan ut att bli verklighet för Mumbongo. Svensken frispelades i 87:e minuten, löpte ifrån backlinjen, och avslutade. Dessvärre för Mumbongo gick avslutet precis utanför stolpen. Det bör dock tilläggas att svensken ändå blåstes av för offside. Mumbongo har tidigare en bakgrund med spel i Hellas Veronas U19-lag, men även i Utsikten, Häcken och Örgryte på svensk mark.

Matchen slutade 2-0.

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rüdiger - Hudson-Odoi, Jorginho, Kovacic, Alonso - Mount, Werner - Abraham

Burnley: Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Brady, Westwood, Cork, McNeil - Vydra, Wood