Ollie Watkins låg bakom allt framåt - när Aston Villa besegrade Everton

Aston Villa besegrade Everton på Villa Park med 2-1.
Ollie Watkins låg bakom allt framåt för Villa och klev av plan med dubbla assist.

Tyrone Mings blev av med kaptensbindeln i Aston Villa under juli månad. Steven Gerrard utsedde John McGinn till ny lagkapten och Mings bänkades i premiären mot Bournemouth som Villa förlorade med 2-0.

- När Tyrone är tillbaka som bäst och ser mig i ögonen och visar att han är redo att spela, kommer han att få möjligheter, sa Steven Gerrard efter matchen mot Bournemouth.

Till dagens match mot Everton var Tyrone Mings tillbaka i startelvan.

Everton tog ledningen genom Anthony Gordon efter halva den första halvleken var spelad men glädjen och målgesten fick ett abrupt slut då den assisterande domaren stod med flaggan höjd och efter en kortare tid i väntan på VAR-beslut kunde bilderna styrka den assisterande domarens bedömning.

Istället skulle Aston Villa ta ledningen några minuter senare. John McGinn vann bollen på mittfältet och direkt satte han bollen på djupet mot Ollie Watkins som fick in bollen till Danny Ings som inte gjorde några misstag i avslutsmomentet.

Gary Rose på BBC menar att målet visade att Villa har något som Everton saknar när Calvert-Lewin alltjämnt är borta med skadeproblematik.

- Det (målet) visar vikten av att ha en erkänd anfallare som Danny Ings som producerade ett kliniskt avslut.

Evertons skadeproblematik håller i sig. Alex Iwobi gjorde mot Villa sin andra match från start på centralt mittfält kort efter 1-0-målet tvingades Abdoulaye Doucouré kliva av med en befarad skada. In kom Tom Davies och gjorde Iwobi sällskap på mitten.

Enligt Sky Sports Adam Bate gjorde det Everton sårbara i omställningarna "Everton har bara varit lite för lätta att spela mot. Även när de har haft bollen på Villas planhalva har varenda missad pass lämnat dem öppna för kontring, särskilt efter Abdoulaye Doucoures skada".

I den andra halvleken förde Aston Villa spelet och det var hela tiden närmare 2-0 än 1-1 och Buendia gjorde också 2-0-målet i den spelminut 86 och det var återigen Ollie Watkins som låg bakom målet.

Villa Park hade dock knappt hunnit fira klart innan Everton satte dit reduceringen när den förre Everton-spelaren Lucas Digne satte bollen i eget mål.

Bakom målet låg Evertons nyförvärv Amadou Onana som hyllades av förre Arsenal och Everton-spelaren Kevin Campbell i BBC: "Otroligt från Onana. Vilken debut. Han verkar livfull".

Men Dignes självmål blev matchens sista och Aston Villa fick jubla med sina supportrar över tre poäng efter förlusten i premiären.

Aston Villa: Martinéz - Cash, Diego Carlos, Mings, Digne - McGinn, Kamara, Ramsey - Watkins, Ings, Coutinho.

Everton: Pickford - Patterson, Holgate, Tarkowski, Coady, Mykolenko - Doucoure, Iwobi - Gray, McNeil, Gray.