Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Olof Lundh: Messi tar guldbollen och Barcelona Champions League

11å

Direkt efter Fotbollskanalen Europa chattade Olof Lundh.

Basaric: Vad tycker du om Edin Dzeko? Och hur tror du han hade lyckats i ett lag som Barcelona?

ANNONS
Olof Lundh: Ja, definitivt. Han är en grym målskytt som ju hittar rätt i varannan match. Imponerad att Wolfsburg har lyckats behålla honom. Måste bara vara en tidsfråga innan en större klubb snappar honom. Kanske kan han lyfta ett snäpp i VM om nu Bosnien klarar play-off.

Zidane: Vilken spelare ser du som den bästa genom tiderna. Om inte Zidane, vart hamnar han?
Olof Lundh: Diego Maradona är min man. Präglad av hans insatser i VM 1986 och 1990 och hans tid i Napoli.

carl: villken tränare tror du på till landslaget?
Olof Lundh: Backe ihop med Lennartsson.

markus eriksson: Underbar progam fotbollskanalen europa är, man får hel koll på fotboll! Vem tycker du är förtjänt av att vinna ballon d’or?
Olof Lundh: Kan inte se någon annan än Lionel Messi. Han var så tongivande i Barcelona som vann allt. Tvåa är delat mellan Xavi och Iniesta.

ANNONS

Sjoek: Vilket spelsystem förespråkar du??
Olof Lundh: Hänger ju på materialet. På ett sätt hade jag gärna sett landslaget testa 4-2-3-1.

Fjärås: Tjena Olof Ser du att Sunderland kan bli en klubb som kämpar om europaplatserna?
Olof Lundh: Självklart en plats i Europa League. Sett till säsongsstarten har Steve Bruce fått till en bra balans på mittfältet och vass spets i form av Bent. Inte så att fotbollen är jätteunderhållande men det är tempo, driv och vilja - klassiska brittiska attribut.

Henke: Tror du att Pontus Kåmark hade vunnit Guldbollen om han hade spelat på en annan position?
Olof Lundh: Haha, nja, det tror jag inte.

jonas: Tjena olof , vem är bästa defensiva mittfältaren i premier leauge ? tycker faktiskt Lorik cana
Olof Lundh: Han har gjort det grymt bra på den korta tiden i Sunderland. Essien, Mascherano,

ANNONS

Andreas: Vad tycker du om Newcastle och tror du att dem kan ta steget upp till PL direkt?
Olof Lundh: Gillar en sådan klubb med de fansen. Lider med dem att Mike Ashley inte fått ordning på klubben och inte heller lyckats sälja den. Chris Hughton har överraskat och fått den att ligga med i toppen direkt och det bör man kunna hålla i. Spelartruppens kvalitet är i paritet med de bästa.

Gunnar, Kolbäck: Varför började du hålla på Leeds ?
Olof Lundh: Jag fastnade för Leeds när jag var i England som 9-åring. Varför? Ja, det kan jag inte riktigt förklara men jag kom hem med en Leeds-halsduk och det har aldrig släppt efter det. Det var just efter en period då Leeds dominerat i England och kanske präglades jag av det.

JockeAxberg: Vilket är ditt bästa PL minne?
Olof Lundh: Lite partisk men Leeds under David O'Leary var i en period otroligt. Även Leeds med Tony Yeboah.

ANNONS

Dennis: bjärsmyr eller jonas olsson i landslagets framtida backlinje?
Olof Lundh: Ja, gärna, och både och.

Anders: Målet som Sunderland fick mot Liverpool, tycker du att målet skall godkännas?
Olof Lundh: Nej. Reglerna är ju tydliga och det är ju för djävligt att en sådan boll kan få avgöra.

torsten: tror du som jag att marcus berg kan komma bli en "maskin" som nistelrooy?
Olof Lundh: Inte säker på att han kan bli som van Nistelroy - han är ju en av tidernas avslutare - men jag har gott hopp om att Berg kan bli en anfallare av hög europeisk klass. Tror tyska ligan är rätt för honom.

GrandeGrosso: Finns en film på youtube där du lägger in en straff i krysset i nån korpmatch. Vilken är din naturliga position när du spelar?
Olof Lundh: Haha, det var en match med tv-laget. Frågar du Ekwall är min naturliga position bänken, men jag gillar att vara högerback eller rå anfallare.

ANNONS

Robban: Hur bra klass tycker du det är på topplagen i Allsvenskan internationellt?
Olof Lundh: Ingen hemlighet att de har förtvivlat svårt att göra sig gällande. Så klassen är låg, naturligtvis. Svårt för svenska mästarlag att behålla sina stjärnor och därmed kunna utmana. Sedan har konkurrensen blivit tuffare.

patric: Spelar du FIFA 10?? och isåfall är du bra på det??
Olof Lundh: Har bara kört 09 nu och jag var grym på 1990-talet men nu hinner jag inte riktigt med. Spelen har utvecklats till skillnad från mig och jag får tyvärr pisk av min son.

Vetterli: Hur står du dig rent kunskapsmässigt i förhållande till de övriga i fotbollskanalsgänget?
Olof Lundh: Vi har väl olika områden där vi är olika starka. Det hänger helt på vad man snackar om. Men jag är starkare på ekonomi och den typen av frågor.

ANNONS

gurra: Vem tar över anders Svenssons postion om han slutar ? Tror du Wernbloom eller Gustav Svensson
Olof Lundh: Gustav Svensson är väl snäppet före Wernbloom. Men nu är det svårt att bedöma i och med att inte vet vem som tar över landslaget och vilken filosofi som kommer att gälla.

patric: Vem är den största överraskningen i årets nominering av Ballón dor
Olof Lundh: Ryan Giggs kanske. Eller Arsjavin.

Vetterli: Vem i fotbollskanalsgänget är bäst på att lira boll?
Olof Lundh: Kåmark.

MFFpåge: Aspirerar Pontus Kåmark fortfarande på en landslagsplats enligt dig?
Olof Lundh: Haha, nej. Roligast är att han kunde hängt med till VM 2002 trots att han sa att han inte kunde spela på grund av knät. Men Lagerbäck och Söderberg ville ha med honom - precis som de tog med Johan Mjällby under EM 2004.

Alex-ÅFF: Vad säger du om ÅFF, kan du klara sig kvar i Allsvenskan nästa säsong?

ANNONS
Olof Lundh: Spontant nej. På senare år nykomlingar haft det tufft, även om årets alla tre gått ok.

Jerka: Tjenare Olof! Vad är dina tankar inför den viktiga matchen mellan Blåvitt och MFF imorgon? Hur ska blåvitt kunna stå emot Ofere/Larsson?
Olof Lundh: Mer att spela för. Även om MFF krigar för en fjärdeplats måste guldet locka mer. Försvaret är kanske IFK:s starkaste del.

Sandra, 22 år: Vad är roligast respektive tråkigaste delarna med att vara sportjournalist ?
Olof Lundh: Roligast är att vara ute på fältet: se matcher, träffa folk och uppleva saker. Tråkigast: Att man ganska ofta får vänta av olika anledningar.

PL: Tror du Djurgården hade vunnit allsvenskan om dom hade haft Messi i laget?
Olof Lundh: Allsvenskan ska ju vara svår att spela i, men Messi borde kunna hantera det - samtidigt är det svårt att vara ensam superstjärna i ett lag. Fråga Zlatan om det. Bara säker på att Dif inte åkt ut.

ANNONS

hakan: Tror du Linderoth kan direkt ta en plats i landslaget?
Olof Lundh: Nja, det är tveksamt. Han måste spela mycket och regelbundet för att visa att han håller. Har i princip missat två hela säsonger.

Zidane: Vilket lag tror du tar sista kvalplatsen till Allsvenskan? Syrianska eller Assyriska eller Giffarna
Olof Lundh: Assyriska ser ju vassast ut och har med Conny Karlsson fått bra form och möter ett klart Jönköping. En pinne räcker ju. GIF Sundsvalls kollaps är obegriplig.

Musse: Vad tror du felet med Landskrona BoIS är? Man haft tränare som Jan Jönsson, Anders Linderoth med mera som är mycket välkända tränare och namn inte har kunnat få ordning på det laget.
Olof Lundh: Janne Jönsson gjorde ju ett kanonjobb och fick obegripligt nog sparken. Anders Linderoth har inte fått fart på laget och har knappast haft de bästa förutsättningarna nu när ekonomin satt klubben under press. Jag kan inte Bois tillräckligt väl men det känns som om ledningen kanske inte är hundra för klubben.

ANNONS

Emil: Vad krävs för att vara en bra sportjournalist??
Olof Lundh: I dag är det många journalister som är specialister snarare än generalister. I grunden så måste man brinna för fotboll, exempelvis. Men sedan är man antingen är man en bra stilist, eller någon som jagar fram nyheter, eller alltid har bra analyser och åsikter eller så är man bra på att måla upp stämningar och bilder i text eller i radio eller när man kommenterar tv-matcher osv. Gäller att hitta det man är bra och förkovra sig i det.

Robban: Tycker du det är bra eller dåligt för Malmö FF att Hasse Borg har gått?
Olof Lundh: Jag tror att Malmös problem sitter betydligt högre upp i organisationen och att han slutar löser inte det. Att Borg slutar är synd för Malmö som klubb och i viss mån svensk fotboll, för han är bäst på att ta betalt. Om man kan använda honom för det så vore en del vunnet. Förstår förvisso att han inte pallar mer efter tio år och dessutom har vd:n Pelle Svensson hela tiden sett någon annan på den posten.

ANNONS

Domarn: Vad tycker du om Stefan Ishizakis filming. Är det värre än en rejäl tröjdragning som man kommer undan med, vilket man ser i varje match? Båda är ju otillåtet.
Olof Lundh: Det är väl som att flytta målstolpen. Klart att det är trist när det filmas men det är upp till domarna och förbundet via efterhandsgranskning att se till att fuskarna inte kommer undan.

Medborgaren Kar: Blir det någon vinterturné och i så fall ska man ta med några riktigt unga talanger typ Bärkroth så man kanske skapar framtida stjärnor.
Olof Lundh: Gissar att landslaget drar på vinterturné. En ny förbundskapten vill givetvis spela så mycket matcher det bara går innan EM-kvalet börjar nästa höst. Om Bärkroth är med där? Nja, inte efter spelet i höst.

alex: vilken är den största matchen du varit och sett live?
Olof Lundh: Häftigast var VM-kvarten 94 där Sverige vann på straffar mot Rumänien. Sett VM-finalen 2002 och EM-finalerna 2000 och 2008.

ANNONS

viggan: hur hade leeds klarat sig i allsvenskan tror du?
Olof Lundh: Topp fyra.

fotbollman: Vilken fotbollsklubb tycker du har världens bästa trupp?
Olof Lundh: Oj, svår fråga. Barcelona har ju inte den enorma bredden, kanske är det Man Utd eller Chelsea.

Roger: Tja Olof! Vad tror du om QPRs framtidsutsikter. mvh Rogge
Olof Lundh: Är förvånad att det inte hänt mer sett till ägarnas resurser. En klassisk klubb för oss Tipsextra-freaks men nu trampar den vatten.

zx: CL finalen spelas mellan?
Olof Lundh: Barcelona och Real Madrid i Madrid.

Allan: Hej!!! Hur Play-OFF låtnigen kommer se ut??? Hur kommer det gå för Bosnien???
Olof Lundh: Den lottas i morgon måndag och Bosnien är ett sådant lag jag inte velat ha om jag var seedat. Hur det går? Hänger på lottningen men bosnierna kan sänka Grekland, Portugal och Frankrike, får svårare mot ryssarna.

ANNONS

David: tror du att DIF kan vända och blir kvar i Allsvenska?
Olof Lundh: Nej.

K: När vinner Sverige VM/ EM
Olof Lundh: Inte i min livstid.

Stridh: tror du city kan fixa cl plats?
Olof Lundh: Jepp, det bör man göra.

alex: tror du jermaine beckford hade tagit plats i något lag i premier league?
Olof Lundh: Nej, han är inte bra nog för PL.

Rolf: Hur kan stora klubbar som Djurgården och Hammarby köra ihop sin ekonomi som dem faktiskt gjort? För att inte tala om det sportsliga...
Olof Lundh: Därför att de som styr drömmer om framgångar och sedan sammanföll ett sportsligt haveri med dålig ekonomi-styrning med finanskrisen.

Sjögräs: Hej Olof! Vad tror du om bottenstriden i allsvenskan? Vilka åker ur och vilka kniper kvalplatsen?
Olof Lundh: Bajen och Djurgården rasar ur och Öis tar kvalplatsen.

Rolf: Ska vi försöka ändra på det svenska transferfönstret?

ANNONS
Olof Lundh: Ja, det vore vettigt.

FCB: Tror du att Robinho skulle göra ett bättre jobb än Henry på barcelonas vänsterkant?
Olof Lundh: Möjligen, eftersom Henry inte är i sin fulla kapacitet. Samtidigt vet jag inte om jag velat värva Robinho - han verkar bara styras av plånboken.

fotbollman: Är det sant att Leeds tagit sina vita färg från Real Madrid? Och isåfall varför?
Olof Lundh: När Don Revie tog över klubben satsade han på ett helvitt ställ efter inspiration av Real. Då, i början av 1960-talet, var det spanska storlaget ett sånt lag som alla såg upp till. Spelade elegant och vitt ansågs elegant.

joel gbg: tror du att det finns någon svensk förutom zlatan som skulle kunna ta plats i liverpools startelva? tack för en riktigt bra blogg
Olof Lundh: Tack för beröm. Olof Mellberg möjligen.

Jocke: Vad tror du ett eventuellt ägarbyte av Liverpool skulle betyda för klubben?

ANNONS
Olof Lundh: Klart är att amerikanerna knappast bidragit till stabilitet och dessutom gör ju skulderna och de efterföljande räntorna att det måste vara svårt för Liverpool att bli slagkraftigt. Om någon rik gök kom in kanske det varit bra för Lpool.

fotbollman: Hur många matcher ser du varje helg?
Olof Lundh: Varierar och inte så många som jag borde. Detta är egentligen ett jobb för inbitna ungkarlar utan familj. Jag har familj och det är inte alltid man kan säga: nu ska jag se fyra matcher innan jag sticker till jobbet.

Måns: Vad tror du det blir mellan bajen och halmstad? själv tror jag på 0-1 till bajen, möjligtvis 0-0
Olof Lundh: Vinner Hammarby har de dragit ner HBK i träsket. Tror möjligen på oavgjort.

johan: Läst och hört mycket om att arsenal kommer hamna utanför topp 4, vad är din åsikt om de?

ANNONS
Olof Lundh: Jag tippade det inför säsongen sedan måste jag säga att Arsenal har imponerat på mig. Arsene Wenger är en otrolig manager som lyckas förnya laget utan att ruinera ägarna. I det perspektivet måste han vara den skickligaste managern. Hur det sedan slutar får vi se, men med så många matcher är det inte förvånande om ett så ungt lag kroknar.

Mike: Vad sägs om Citys säsongsinledning? Ribery till City eller?
Olof Lundh: Inte så stark som jag trott. De två senaste oavgjorda känns klart onödiga sett till att man ska vara med i den yppersta toppen. Då är det den typen av matcher man ska ta tre poäng i, särskilt mot Wigan. Om det bara handlar om pengar så kanske Ribery går dit men för att locka de riktigt stora spelarna krävs en plats i Champions League.

anton: Vem tycker du är PL bästa målvakt?

ANNONS
Olof Lundh: Shay Given.

K: Hur länge till tror du att vår käre Zlatan håller?
Olof Lundh: Han har precis fyllt 28 och har nog tre, fyra år kvar i sig på yppersta toppen. Beror på om han kör vidare i landslaget eller ej?

Olof Lundh: Kör någon fråga till, tack för intresset.

Rolf: Hur ska vi göra för att få behålla spelare i Allsvenskan/Superettan längre än vad som går idag? (De allra flesta vill ju ut i Europa och många går till Holland för att sedan förhoppningsvis ta sig vidare)
Olof Lundh: Ge dem chansen att spela. Se till att utbildningen är på topp. Försöka ordna bättre ekonomiska förutsättningar.

André: Vad tror du om Allsvenskan, tar Gnaget det?
Olof Lundh: Ser ju så ut, men mitt tips har hela tiden varit IFK och kan man ta en pinne i Malmö så kan det handla om en rak final i Göteborg och då är IFK favorit.

ANNONS

Rolf: Vem på fotbollskanalen är mest nervös inför sändning och vem kommer bäst förberedd?
Olof Lundh: Ingen är direkt nervös, åtminstone inte vad jag märker. Bäst förberedd? Ja, det varierar men det är kanske Kåmark.

K: "Barcelona och Real Madrid i Madrid" Vem vinner den då? :)
Olof Lundh: Barcelona.

barca: Vem tror du vinner skytteligani spanska ligan i år?
Olof Lundh: Zlatan? Ja, antingen han, D Villa eller C Ronaldo. Ronaldo är nog hetaste tipset.

barca: hur många mål tror du Zlatan gör i ligan i år?
Olof Lundh: 22.

Bengt: Varför prövade svenska landslaget 3-5-2? Det systemet praktiseras inte av något elitlag i hela världen. Varför i hela friden prövade man inte innesystemet 4-2-3-1 som många lag kör???
Olof Lundh: Fråga Lagerbäck. men jag tror det hängde ihop med att man kände att man hade material som passade bättre för 3-5-2 och sedan vill lagerbäck ogärna släppa spel med två anfallare. Han anser att man har lättare att hålla kvar bollen om man är två man och få med sig resten av laget - särskilt sett till att Sverige är ett mindre fotbollsland med få stjärnor.

ANNONS

Darin: Vilka länder tror du kan skrälla i sommarens VM?
Olof Lundh: USA, om det nu är en skräll. Chile som tränas av argentinaren Marcelo Bielsa.

Alex-ÅFF: Vilka andra sporter tycker du om att titta på?
Olof Lundh: Amerikansk fotboll om Eagles spelar. Baseball om Phillies spelar.

Rolf: Hej Olof! Vilket svenskt lag, tror du, i framtiden kan hävda sig i CL?
Olof Lundh: Göteborg.

Juventini: Vem tror du vinner skytteligan i Premier leauge?
Olof Lundh: Fernando Torres eller Wayne Rooney.

Olof Lundh: Tack för mig!

Publicerad 2009-10-19 kl 01:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto