Olsen från start i FA-cupen - då tog sig Everton vidare efter förlängning

FA-cupen

Robin Olsen startade för Everton i FA-cupen.
Då tog sig laget vidare - efter en nervkittlande förlängning mot Viktor Johanssons Rotherham.

När Everton och Championship-laget Rotherham United drabbades samman i FA-cupens 32-delsfinal var det Premier League-laget från Merseyside - med Robin Olsen i mål - som fick den bästa starten.

”The Toffees”-anfallaren Cenk Tosun satte 1-0 efter nio minuter, vilket gjorde att hans Everton kunde gå till pausvilan i ledning.

Tämligen tidigt i den andra halvleken, i den 56:e minuten, kom kvitteringen. Rotherhams 22-årige amerikan, Matthew Olosunde, var det som fick in bollen bakom Evertons svenske målvakt. Enligt The Guardian var jänkarens mål hans första för laget.

Efter 90 minuter var resultatet 1-1 och därmed väntade förlängning.

Väl där skickade fransosen Abdoulaye Doucouré vidare sitt lag i FA-cupen efter att ha skjutit in avgörande 2-1 bakom motståndarmålvakten Jamal Blackman.

För övrigt fanns svensken Viktor Johansson på Rotherhams bänk. Han berättade för en tid sedan för Fotbollskanalen om hur det var att hålla sin första nolla i Championship. Den intervjun kan du läsa här

Publicerad 2021-01-09 kl 15:38