Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Olsson börjar se slutet på skadefrånvaron: "Uppskattar att det bara är några veckor kvar"

Drygt sju månader har gått sedan Marcus Olsson slet av korsbandet.
Nu närmar han sig så sakteliga en comeback.
- Det viktiga för mig är att komma tillbaka helt frisk, säger Derbyspelaren till Fotbollskanalen.

I den sista omgången av förra årets Championshipsäsong skadade sig svenske Marcus Olsson sig allvarligt. Derbyspelaren fick kliva av skadad mot Barnsley efter 38 minuters spel och det stod klart att han slitit av sitt korsband.

- Det är en väldigt allvarlig skada och han lär bli borta ungefär nio månader, sa Derbys dåvarande tränare Gary Rowett enligt BBC.

Det har gått ungefär sju månader sedan han ådrog sig knäskadan. Olsson har fått tillbringa en hel del tid i gymmet för att rehabilitera sig och stärka upp musklerna runt knät. Nu börjar han bör äntligen se ett slut på skadefrånvaron.

- Jag ska träffa en specialist snart och han kommer att ge mig sin åsikt. Just nu är det inte långtifrån. Jag skulle väl uppskatta att det bara är några veckor kvar, säger Olsson till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Jag har kommit ganska långt in i "rehaben". Det är mycket boll och konditionsträning, men framför allt styrketräning. Jag tränar styrka mest hela tiden. Men jag kommer att växla upp boll- och konditionsträningen mer och mer för varje vecka.

Frånvaron beskriver han som tuff, men samtidigt har hela tiden varit inställd på att försöka komma tillbaka till fotbollsplanen.

- Det är klart att det har varit tufft. Men jag vet samtidigt vad det innebär att få en sådan skada och jag vet att det tar lång tid att "rehaba". Jag har varit fokuserad på att göra det på rätt sätt och jag har varit medveten om att det kommer att ta tid. Jag förväntade mig att det skulle vara mycket jobb och det finns ju inte så mycket man kan göra i början heller. Jag har varit inställd på det. Man vet ju att det är en lång period och det är det som är det tuffa, men samtidigt måste man bita ihop också och veta att man kan komma tillbaka starkare på alla plan.

ANNONS

Hoppas du kunna spela den här säsongen?
- Det viktiga för mig är att komma tillbaka helt frisk. Tränarna har också kommit till mig och sagt att de är där för mig och de vill att jag kommer tillbaka "fit". Det viktiga för mig är att komma tillbaka "fit", sedan tar jag det därifrån.

När vänsterbacken tittar på Championshipsexans matcher börjar han också känna en viss längtan till att komma tillbaka.

- Ja, jag är inne på sjunde månaden. Man blir ju sugen på att spela när man nu går på matcher och så där. Samtidigt vill jag inte stressa fram något, man vill ju att det ska läka helt och hållet. Det känns som jag är på rätt väg.

Samtidigt är Olssons situation i Derby till viss del osäker. Vänsterbackens kontrakt med Derby löper ut i sommar och han har än så länge inte haft något samtal om en förlängning.

ANNONS

- Jag fokuserar mest på att komma tillbaka helt fit och jag skulle säga att vi är runt nio spelare i truppen som sitter i den sitsen. Men jag vet att klubben avvaktar, så det är bara att avvakta själv också.

Publicerad 2019-01-17 kl 07:00
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto