Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Olsson given i Premier League – men tyst från Hamrén

Bara en svensk har varit given i Premier League i vår: Martin Olsson.
Men från A-landslaget är det tyst.
- Min tid kommer, jag har tålamod, säger Olsson till fotbollskanalen.se.

Måndag kväll spelar Blackburn mot Arsenal och Martin Olsson startar sin 18:e match i rad. Svensken har efter en tyngre höst slagit sig in i Sam Allardyce startelva och verkligen övertygat när Blackburn klättrat i tabellen:

- Det är oerhört kul att få spela match efter match, säger Olsson och fortsätter:
- Det känns som om fansen verkligen gillar mig och lokaltidningen utsåg mig nyligen till årets unga spelare. Sedan får jag höra en del positiva ord från managern.

Du är ensam svensk om att vara given i Premier League – hur känns det?
- Klart att det är skönt att visa att jag kan spela i Premier League och att jag får spela varje vecka. Jag har ju kämpat för det här under lång tid.

Förvånad att fler svenskar inte får spela?
- Jag kan bara tala för mig själv men om man har en dröm så måste man kämpa för det. Även när jag var på väg bort på lån i höstas så var jag inställd på att jag skulle tillbaka till Premier League.

Martin Olsson har både fått spela vänsterytter och vänsterback under våren i Blackburn och just nu vill han inte välja mellan att vara back och mittfältare:
- Jag är både och, säger han och skrattar.

- Nej, men så länge jag spelar så trivs jag med det. Kanske kommer det en framtid när jag måste bestämma mig, men inte nu.

Trots att den tidigare Högaborgs-talangen gått så starkt i vår har varken Marcus Allbäck eller Erik Hamrén hörts av eller synts till i England. Alltså är det inte troligt att han får följa med A-landslaget i träningsmatcherna mot Bosnien och Vitryssland.

- Det har jag inte ens tänkt på, jag kör bara på, säger Olsson. Det är ju träningsmatcher, jag ser fram emot U21-kvalet till EM och vi ska spela matcher i juni och jag hoppas att vi kan ta oss till ett nytt slutspel.

Inte förvånad att ingen från A-landslaget varit och kollat?
- Nej, jag har inte tänkt på det så. Det är bara att köra vidare.

Inte ens sugen på A-landslaget?
- Jo, det är klart att jag drömmer om att spela i A-landslaget, det har jag gjort sedan jag var liten. Jag vet att min tid kommer, jag har tålamod. Det är som i Blackburn, jag visste att jag skulle få chansen.

- Hade varit skönt att få vara med i EM-kvalet i höst, det är ju när det är tävlingsmatcher som man är extra taggad.

Publicerad 2010-05-03 kl 14:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons