Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Olsson om uppflyttningen: "Jag kommer bättre förberedd till Premier League än förut"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jonas Olsson är klar för Premier League – trots att tre matcher återstår i the Championship.
- Jag kommer bättre förberedd än förra gången, säger han till fotbollskanalen.se.

Tack vare 2-3-segern mot Doncaster har Nottingham Forest inte ens teoretisk möjlighet att hota West Bromwich om direktuppflyttningsplatsen. I halvtid var ställningen 2—0 tack vare Graham Dorrans och Chris Brunt. Sedan kunde Roman Bednar säkra avancemanget i den 73:e minuten.

- Det är uppåt här såklart, vi har redan börjat festa i omklädningsrummet. En lång och tuff säsong ligger bakom oss, och det är skönt att allt är klart, säger Olsson när fotbollskanalen ringer.

Han berömmer sina lagkompisar som lyckades hålla nervositeten borta i ett avgörande läge, och lyfter dessutom fram alla tillresta fans som sjöng nonstop i 90 minuter på lördagen.

- De är överlyckliga, vi hade ett par tusen med oss hit som överröstade hemmasupportrarna rakt igenom. Ett jäkla bra stöd, summerar Olsson.

Han tror att den här upplagan av West Bromwich har större möjligheter att hålla sig kvar än när man åkte ur högstaligan 2008.

- Absolut. Vi har fått behålla nästan hela truppen. De flesta av oss har redan Premier League-erfarenhet och vet vad som gäller där. Sedan behöver vi säkert förstärka med ett par spelare om det ska gå vägen.

Vad är det ni saknar i dagsläget för att känna er trygga?
- Det är väl bredden framför allt. Ser man bara till startelvan kan vi hota många klubbar. Men det kan bli lite tunt i långa loppet. Vi har en bra bredd för Championship, men måste fylla på lite mer nu.
- Men det tänker man inte så mycket på nu. Att vara tillbaka känns bara fantastiskt.

Hur skulle du summera din egen säsong i år?
- Jag är nöjd på det stora hela. Har hängt dit ett par mål, även om man kanske skulle ha gjort några till Sedan har jag fått en starkare roll i laget som assisterande kapten. Jag är ju bara 27 år men ändå en av de äldsta i laget. Jag har utvecklats, vuxit och fått en mer auktoritär roll. Precis så tycker jag att mittbackar ska vara, styra och ställa när det behövs. Jag kommer också bättre förberedd till Premier league än förra gången.

Publicerad 2010-04-11 kl 00:07
Annons
Annons
Annons