POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Olsson väntar på rätta budet: "Känner mig inte pressad"

Foto: Scanpix

Jonas Olsson skojar med Ola Toivonen.

Jonas Olsson stannar i West Bromwich.

Tills vidare.

- Känner inte mig pressad att ta beslut, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Under sommaren har det varit rykten som placerat Jonas Olsson i Tottenham, Queens PR, Fulham och West Ham, men inget har hänt. Därför laddar mittbacken för ligapremiären mot Liverpool:

- Vi har Liverpool och sedan Spurs, och vi brukar ha ganska tuffa starter. Förra eller förförra året hade vi hade United, Arsenal, Liverpool och Chelsea i starten. In i hetluften direkt, det är roligt. Det är den typen av matcher man vill ha, som Liverpool hemma. Speciellt med tanke på vår manager (Steve Clarke) som var var andretränare där i fjol. Roligt att åka till White Hart Lane också.

Har du bestämt dig för att stanna?
- Nej, det är inget nytt. Det är kontraktsförhandlingar om framtiden som varit en längre tid. Det är inget nytt i de förhandlingarna utan det är en fortlöpande dialog.

Är du mer öppen för att stanna?
- Vill inte kommentera det närmre. Jag trivs väldigt bra i West Bromwich och ska jag flytta ska det vara för något mycket bättre.

Inte så att du bestämmer dig för att sikta på en januariflytt eller spela ut kontraktet?
- Nej, då hade jag nog inte haft en dialog med dem, på det sättet. Jag har inte tagit något beslut än och känner inte att jag är pressad att göra det inom en jättesnar framtid. Vi får se vad dialogen mynnar ut i.

Till säsongen har Jonas Olsson fått sällskap av Markus Rosenberg och för första gången ute i Europa har han en skandinav med sig i laget, och han är nöjd med Rosenberg hittills - och Olsson säger att han tagit hand om landsmannen:

- Ja, det tycker jag och det har jag verkligen gjort, i alla avseenden. Han har smält in bra i gruppen och han kommer att passa in jättebra med sin spelstil och sin person.

Har Steve Clarke ändrat på något efter Roy Hodgson?
- Ja, det kan man säga, för även om vi försvarsmässigt fortfarande är strukturerat, kompakt och ganska lågt så är anfallsspelet öppnare och man gör planen större och det är lite mer possession än vad Roy Hodgson förespråkade. Lite mer gladfotboll. Det har funkat jättebra i träningsmatcherna, vi har gjort bra resultat och spelat bra och vi har hela förra säsongen med oss, så jag ser fram emot starten.

Hur högt kan man sikta om man spelar i WBA?
- Bra fråga, tia som vi blev i fjol är en riktigt bra prestation av ett lag av vår kaliber. I fjol var vi med och nosade på Europaplatserna och det är inte omöjligt igen. Samtidigt måste vi ha en dos ödmjukhet och inse att det är såpass jämnt så att om det inte stämmer är man med och slåss om nedflyttning.

- Det måste man ha i bakhuvudet, samtidigt har vi en ambitionsnivå att förbättra oss varje säsong och det har vi gjort nu tre år i rad, från Championship till en elfteplats och en tiondeplats. Förhoppningsvis kan vi göra det bättre i år och vi har en intakt trupp och dessutom fått fyra, fem ganska bra nyförvärv, eller riktigt bra nyförvärv med "Mackan" i spetsen. (Skratt)

- Vi har en annan bredd och en annan spets och ska sikta på att komma högre men samtidigt ha med ödmjukheten i matchen.

Publicerad 2012-08-17 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå